x

Ovih pet stvari ODMAH uklonite sa svog Fejsbuka!

Jeste li i vi među onima koji na svom profilu o sebi objavljuju mnogo nebitnih informacija, a koje mogu da vide čak i oni koji vam nisu pravi prijatelji? Stručnjak za sigurnost Endi O`Donel naveo je nekoliko stvari koje nikako ne bi trebalo otkriti na svom profilu na Fejsbuku.

Kućna adresa

 

Ovaj podatak nosi velik rizik. Još ako uz nju objavite kako ste na zasluženom godišnjem odmoru, dajete lopovima otvorena vrata za provalu u stan.

 

Datum rođenja

 

Možda vam se sviđa kad vam svi prijatelji na fejsbuju čestitaju rođendan, ali ova ``sitnica`` ima i jednu jako lošu stranu. Znajući datum vašeg rođenja i još 3 ili 4 podatka vrlo lako vam neko može ukrasti identitet. Ako baš ne želite da vaš rođendan prođe nezapaženo, onda bar izostavite godinu rođenja.

 

Broj telefona

 

Kao i adresa, i on bi mogao nepoželjnim gostima otkriti vašu lokaciju.

 

Informacije o poslu

 

Takođe, još jedna bitna stvar. Objavljivanje informacija o poslu i projektima na kojima radite mogla bi vam se itekako obiti o glavu. Konkurencija jedva čeka da sazna na čemu radite. Osim toga izlažete se riziku da vaš šef vidi neke stvari koje se njemu neće baš svidjeti. Ako vam na profilu stoji ime kompanije u kojoj ste zaposleni, mnogi statusi predstavljaju odraz te kompanije. Zamislite samo situaciju u kojoj objavite fotografiju na kojoj nosite majicu s logom te kompanije, a vi ste u potpuno pijanom stanju...

 

Status veze

 

Ne možete ni zamisliti kako ovaj status privlači one koji vas u stopu prate i koji upravo prema toj odrednici pretražuju `+Facebook Graph Search+`.

(Dnevno.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.