x

Ovo je mladić osumnjičen da je sinoć u Sarajevu usmrtio dvije djevojke!

Sinoćnju nesreću u kojoj su stradale dvije djevojke prouzrokovao je 25-godišnji Sanjin Sefić iz Sarajeva. Studentice iz Bugojna i Bosanske Krupe nastradale su sinoć, kada ih je na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja automobilom marke Volkswagen Golf 6 (registracijskih oznaka E68-K-928) kojim je upravljao Sefić. 

Ova osoba, rođena 1991. godine, već je ranije kažnjavana zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda.

 

Njegova fotografija već kruži društvenim mrežama, a automobil je pronađen jutros na području općine Novo Sarajevo.

 

Sefić se sumnjiči da je sinoć automobilom Golf 6 vozeći velikom brzinom prošao kroz crveno svjetlo i udario dvije djevojke, nakon čega se udaljio sa mjesta nesreće.

 

Sefić je sarajevskoj policiji poznat od ranije i ima više od 3.000 KM neplaćenih kazni za počinjene saobraćajne prekršaje, piše Oslobođenje.

 

Također, ova je osoba prije nekoliko godina učestvovala u tuči na području sarajevske općine Centar, kada je zadobio teške tjelesne povrede od nikad identifikovanog napadača.

 

Prije šest godina je učestvovao u tuči ispred kafića Que Pasa na Džidžikovcu u Sarajevu, kada je došlo i do pucnjave, a tom prilikom je izboden nožem. 

 

Ubica dvije nesretne djevojke još uvijek nije uhapšen, a pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nalaze se u intezivnoj potjeri za njim.

 

``Policijski službenici obavijestili su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini da tragamo za osobom inicijala S.S. On nije pronađen na adresi stanovanja i od tog momenta do sada tragamo za njim, međutim, nismo u prilici da ga privedemo. Još nam je nedostupan, ali trudimo se da to učinimo u saradnji sa drugim agencijama u Bosni i Hercegovini``, rekao je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

 

O svemu su obaviješteni Granična policija Bosne i Hercegovine, MUP RS, kantonalni MUP-ovi te policija Brčko distrikta.

 

Edita i Selma su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obaveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerke. Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima.

 

Jedna je preminula sinoć oko 21:40 na mjestu nesreće, dok je druga preminula u bolnici nakon višesatnih pokušaja i napora ljekara da je spase a nakon što ih je udarilo vozilo Golf 6 kojim je upravljao Sanjin Sefić.

 

Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

(Source.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.