x

Ovo je najzabavniji grad na svijetu!

Jeftino pivo, super noćni klubovi i mnoštvo mogućnosti za zabavu odraslih, su bili kriterijumi koji su odredili ovaj grad kao najzabavniji na svijetu.

Prijestonica Njemačke, Berlin,  dobila je ovu ``titulu`` u konkurenciji između 1.800 svjetskih gradova, a kriterijumi prema kojima su gradovi ocjenjivani su barovi, klubovi, šoping centri, mogućnost zabave za odrasle. Faktori poput prosječne cijene piva, kao i to da li je dozvoljeno kobnzumiranje alkohola na javnom mjestu, takođe su uticali na ocjene.

 

Među gradovima koji pružaju dobru zabavu, našao se i London - na drugom mjestu, naročito zbog dobrih klubova i muzičkih koncerata, dok je Tokio je dobio dobre ocjene za barove i šoping centre. Osim što je Berlin proglašen najzabavnijim na svijetu, pivo je u ovom gradu bilo najjeftinije među 25 gradova.

 

Istraživanje je sproveo Get Your Gide, sajt za putovanja, a zasnovano je na analizi podataka različitih sajtova širom svijeta, između ostalog i Trip Advisora, ali i na anketi u kojoj je učestvovalo 2.000 ljudi.

 

Pariz je ušao u ``top tri``, na četvrtom mjestu je Njujork, zatim slede Tokio, Hamburg, Rim, Beč, Barselona i Istanbul na desetom mjestu.

 

Na ovoj listi, među prvih 25, našli su se i Dubai, Nju Delhi, Moskva. Dobra zabava je i u Rio de Žaneiru koji je zauzeo 18. poziciju, dok je Bangkok na 22.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.