x

Ovo je posljednji LaFerrari Aperta!

Ferrari je otkrio izgled posljednjeg 210. LaFerrarija Aperta koji će 9. septembra biti ponuđen na aukciji humanitarnog karaktera.

Nakon 499 planiranih i proizvedenih primjeraka Coupe modela LaFerrari u slavnoj italijanskoj automobilskoj kompaniji napravili su još jedan LaFerrari koji je na aukciji humanitarnog karaktera prodan za sedam miliona dolara. Sav novac usmjeren je na sanaciju štete koju je u Italiji 2016. godine izazvao katastrofalan zemljotres.

 

U Ferrariju su planirali i napravili 209 primjeraka modela Aperta, a onda je donesena odluka da se proizvede i 210. primjerak koji će (opet) biti ponuđen na aukciji humanitarnog karaktera. Aukcijska kuća RM Sotheby’s u subotu će na Ferrarijevoj testnoj stazi Fiorano u Italiji ponuditi hibridni supersportski ``open-air“ automobil, a novac od njegove prodaje bit će doniran humanitarnoj organizaciji ``Save the Children”.

 

Posljednji LaFerrari Aperta obojen je crvenom bojom „Rosso Fuoco“. Karoserija je također ukrašena i dvostrukim bijelim trakama „Bianco Italia“, a u putničkoj kabini koja je obložena kombinacijom alkantare i karbona dominira crna boja. Za prošivanje je korišten crveni konac.

 

S obzirom da je LaFerrari Aperta sam po sebi ekskluzivniji od Coupe modela, jer je proizveden u znatno manje primjeraka, u RM Sotheby’s očekuju da će novi vlasnik rado izdvojiti više od sedam miliona dolara za najbrži cestovni kabriolet koji je do sada proizveden u Maranellu.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.