x

Ovo nikad nemojte reći svojoj ženi nakon porođaja!

Da možete da vratite vrijeme poslije rođenja prvog deteta , šta nikada ne biste rekli svojoj ženi? Jedan otac, čije dijete sada ima osam godina, odlučio je da podijeli sa svijetom svoje greške. Da može da vrati vrijeme, on svojoj ženi nikada ne bi rekao ovih pet stvari.

``Prvo dijete sam dobio prije osam godina. Tada sam imao 24 godine. Nisam imao pojma šta radim. Bio sam mlad, zbunjen i uplašen i sve to me je nateralo da kažem svojoj ženi neke jako ružne stvari. Osećao sam se jako loše zbog toga. Nadam se da će neki novi očevi naučiti nešto iz mojih grešaka`, naveo je, prenosi Blic žena.

 

1) KADA JE DOKTOR REKAO DA MOŽEMO PONOVO DA IMAMO SEKS?

 

O, jadan ti. Moraćeš da preživiš nekoliko mjeseci bez seksa. Tvoja žena je upravo rodila bebu tešku tri kilograma carskim rezom, ali to je ništa u odnosu na to koliko ti želiš seks. Moraćeš da se izboriš sa tim! U tijelu tvoje žene je rasla beba, a onda je ona poslije devet mjesci donijela ti bebu na svijet. Da li stvarno misliš da joj treba seks u tom trenutku? Razmisli malo. Daj njenom tijelu vremena da se oporavi. Zaslužila je.  

 

2) KADA ĆEMO POČETI PONOVO DA VJEŽBAMO?

 

Rekao si ``mi`` umjesto ``ja``. Da li znaš šta je tvoja žena čula? Ovo : ``Moraćeš da se baciš na posao da izgubiš sve kilograme koje si dobila tokom trudnoće``. Time si joj potvrdio sve ono čega se žene najviše plaše nakon trudnoće. Bravo! Oboje se prilagođavate bebi, ali ona se prilagođava i bebi i svom novom tijelu. Oženio si je zato što je divna i pametna. Zato što si pored nje bolji čovjek, a ne zato što dobro izgleda farmerakama. Razmislite o tome i daj joj još malo vremena.

 

3) UMORAN SAM

 

Razumijem. Imati bebu je naporno za oba roditelja. Ne kažem da ti nisi umoran. Ali ako to kažeš svojoj ženi, ona će misliti da treba da uradi nešto da ti pomogne da se više odmoriš. Ili će imati osjećaj da joj tražiš utehu. To nije njen posao sada. Utjehu ćeš morati da nađeš na nekom drugom mjestu, jer ona se sada jako trudi da brine o bebi, a uz to da ima dovoljno mlijeka da je nahrani. Njeno tijelo ima mnogo posla. Ona sada nema ni snage ni energije, zato budi ljubazan i nemoj da je opterećuješ time koliko si ti umoran.

 

4) UH...DA LI MORAM JA DA PRESVUČEM BEBU?

 

Da, moraš! Ti si tata! U roditeljstvu učestvujete oboje. Bebina kaka? Snađi se. Nemoj da prebacuješ taj posao samo na nju. Budi ponosan. Živimo u vremenu ravnopravnosti gdje mušklarac može da promijeni pelene i da se osjeća dobro zbog toga. Budi od pomoći svojoj porodici. Prestani da budeš lenj i da se ponašaš da si ti bolji od toga i da ne trebe to da radiš.

 

5) IMAŠ PRODUŽENI ODMOR

 

Ne, to nije odmor! To je vrijeme oporavka, vreme kada se telo tvoje žene postepeno vraća u svoje normalno stanje i vrijeme kada se ona povezuje sa bebom. Trebalo bi da dobije slobodnog vremena koliko želi (tri mjeseca, tri godine...) To bi bilo pristojno porodiljsko odsustvo.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.