x

Ovo su idealne destinacije za odmor udvoje!

Među najpoželjnije destinacije za Valentinovo poznati svjetski turistički vodič National Geographic ove je godine uvrstio i Istru koju naziva `hrvatskom Toskanom`.

`Istarski krajolik obiluje brdima i dolinama, selima na uzvisinama i prostranstvima polja, vinograda i nasada maslina`, opisuje National Geographic. Zaljubljenima preporučuju da istarske ljepote 14. veljače istraže leteći balonom, iz kojega osim mora i istarskog krajolika mogu vidjeti snijegom prekrivene planinske vrhove.

Na popisu savršenih mjesta za zaljubljene našao se i pariški Eiffelov toranj, ali i nekoliko zanimljivih mjesta diljem svijeta koja svakako valja spomenuti, pa čak i ako su neka od njih doslovno na drugom kraju svijeta.

Britanski vlakovi Pullman

Nije li romantično provesti Valentinovo u luksuznom vlaku iz 20-ih godina prošlog stoljeća vozeći se engleskim selom. Riječ je o vlaku identičnom puno poznatijem Orient Expressu koji se proslavio otmjenošću i ugodnošću. Uz romantičnu vožnju za zaljubljene ide i otmjena večera te kokteli i šampanjac u luksuznom vagonu.

Hotel Kakslauttanen, Finska

Iz topline staklenih iglua ovog romantičnog mjesta prije spavanja možete uživati promatrajući milijune zvijezda na arktičkom nebu uz odsjaj polarnog svjetla. No ondje vam ni tijekom dana neće biti dosadno. Preporučuju se odlasci na safari, tj. promatranje sobova, obilasci hotelskih restorana i opuštanje u najvećoj sauni na svijetu.

Via Dell’Amore, Cinque Terre, Italija

Na istočnoj obali Ligurskog mora nalazi se jedan od najatraktivnijih prostora u Italiji, poznat kao Cinque Terre. Riječ je o pet sela uklesanih u stijene od soli povezanih obalnom stazom. Put između Riomaggiore i Manarola nazvan je Via Dell`Amore ili Put ljubavnika, a pruža prekrasan pogled na tirkizno more i kao stvoren je za romantične šetnje.

Klasični vrtovi Suzhou, Kina

Volite li zelenilo i hortikulturu, vrtovi u pokrajini Jiangsu pravo su mjesto za vas. Nastali su do 11. do 19. stoljeća, a nalaze se i na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Osim što imaju glavne odlike klasičnih kineskih vrtova, posebnost su izgrađeni krajolici koji imitiraju prirodnu scenografiju kamenja, brda i rijeka s izgrađenim paviljonima i pagodama.

Zaljev Ha Long, Vijetnam

Zaljev silazećeg zmaja, što Ha Long znači na vijetnamskom, ima više od 1.600 otoka i hridi koji ovom mjestu daje nestvarnu ljepotu. Zaljev se može razgledati i pod romantičnim plaštem noći, što njegove vapnenačke stupove, špilje i lukove čini još privlačnijima. Razgledavanje završava u zoru, s narančastim i ljubičastim sunčevim zrakama koje se probijaju kroz eteričnu jutarnju maglicu.

Sedona, Arizona, SAD

Poznata po predivnom krajoliku crvenih stijena, Sedona je savršeno mjesto za romantičan bijeg u dvoje. Krenite konjima u zalazak sunca ili istražite bogata vinorodna područja u dolini Verde. Što se smještaja tiče, možete birati između bungalova u stjenovitom kanjonu, malih pansiona ili luksuznih hotela u okolici.

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.