x

PAKAO KRENUO OD OBIČNE STVARI: Dobila je rijetku bolest, muke su strašne!

Kajla Hensen je bila samo jedna u nizu mladih djevojaka u SAD, koja se zabavljala sa društvom, radila kao menadžer u restoranu i mislila da je savršeno zdrava. Ipak, stvari su se promijenile prošle godine kada joj je dijagnostifikovana rijetka bolest, koja će joj zauvijek promijeniti život i natjerati je da stvari gleda iz totalno druge perspektive.

Jedne noći dok je radila, povrijedila je šaku, koja joj se zaglavila između vrata. Mislila je da je u pitanju obična povreda, koja će sama od sebe da prođe. Međutim, dva mjeseca kasnije bol iz šake se proširio na cijelu ruku. Pored bolova, imala je osjećaj kao da joj je ruku zahvatio plamen.

 

Kada je odlučila da ode kod doktora, saznala je da ima jednu rijetku bolest – Kompleksni regionalni sindrom bola (CRPS). Njen zglob je pretrpio oštećenje nerava, što je izazvalo da tijelo počne da gori iznutra, uz pojavu bolnih osipa. Doktori vjeruju da je njeno oklijevanje sa liječenjem izazvalo problem i uzrokovalo da se stanje pogorša.

 

Ovo stanje se naziva i “bolest samoubica”, jer veliki broj pacijenata odluči da sebi prekrati muke i oduzme život. Na svijetu postoji samo četiri stručnjaka koja znaju da liječe ovo stanje, a jednog od njih posjećuje Kajla u Arkanzasu.

 

Ako primijetite simptome ove rijetke bolesti, obratite se doktoru. Najbolje je bilo da potražite pomoć anesteziologa, specijaliste za bol, vaskularnog hirurga, fiziotarapeuta ili bilo koga stručnjaka koji bi mogao da ima iskustva sa CRPS.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.