x

PARTIZAN JE ŠAMPION SRBIJE: Nezapamćeno slavlje u Beogradu!

Partizan je šampion Srbije u fudbalu! Crno-bijeli su pred punim stadionom u Humskoj pobijedili Mladost iz Lučana sa 5:0 i tako osigurali 27. titulu prvaka u svojoj historiji, čime su se izjednačili po broju naslova sa vječitim rivalom Crvenom zvezdom, kojoj je uzaludna bila pobjeda na Marakani protiv Radničkog iz Niša.

Golove vrijedne titule postigli su Leonardo u 19, i 65. minutu, Marko Jevtović u 37, i Marko Janković u 70. minutu i Kosović u 81. minutu.

 

Slavljenička atmosfera se uveliko spremala među Grobarima koji su ispunili tribine svog stadiona i napravili pravu žurku. Mnogo poznatih lica došlo je u Humsku da uživo posmatra ključni meč za titulu. Bili su tu bivši predsjednik FSS – Tomislav Karadžić, košarkaši, vaterpolisti Partizana…

 

Svi oni su se obradovali silno već u 19. minutu meča, kada je Leonardo maestralno iskoristio vrhunsku asistenciju Marka Jankovića sa desne strane, petom u srce kaznenog prostora. Brazilac je driblingom izbacio iz igre i golmana i devanzivce Mladosti koji su bili ispred njega i ubacio loptu u praznu mrežu.

 

Stadion je eksplodirao, a Leonardo je gol emotivno proslavio, tako što je podigao dres i pokazao poruku na majici, a onda se okrenuo ka Grobarima i pokazao srce. Jasno je da se porukom na majici faktički oprostio od Partizana i njegovih navijača.

 

Samo petnaestak minuta kasnije, nova ludnica među navijačima Partizana, a zaslužan za to bio je Marko Jevtović, koji je demonstriao koliko jak šut ima.

 

Raspalio je po lopti sa nekih 25 metara udaljenosti i matirao Krznarića za 2:0 i već tada je uveliko počelo slavlje navijača crno-bijelih, koji su znali da je gotovo nemoguće da njihov tim od Mladosti primi tri gola i ne postigne nijedan.

 

Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme u Humskoj.

 

Partizan je u prvih dvadeset minuta drugog poluvremena rutinski kontrolisao meč, a onda je ponovo proradio Leonardo. Poveo je jednu kontru, dodao do Đurđevića, koji mu je nesebično vratio i ”spojio ga sa golom”, te je Brazilac i drugi put matirao protivničkog čuvara mreže.

 

Samo pet minuta kasnije, Leonardo se našao u ulozi asistenta, te je proigrao Marka Jankovića pred golom, a ovaj je zakucao loptu u mrežu Krznarića, što je bio singal Grobarima da počnu sa slavljem. Zapalili su ogroman broj baklji oko cjelog stadiona i faktički zapalili Humsku.

 

U 81. minutu Kosović je postigao i peti gol, čime je krunisao sjajnu igru Partizana i veliku pobjedu vrijednu 27. titule, kojom su se crno-bijeli izjednačili sa Zvezdom po broju naslova.

 

Uslijedila je velika žurka Grobara pred punim stadionom.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.