x

PARTIZAN SVE DALJE OD DRUGE FAZE EK: Alba ponovo bolja od crno-bijelih!

Pred 4.300 gledalaca u dvorani ``Aleksandar Nikolić`` goste iz Berlina do trijumfa su predvodili Spenser Baterfild i Marijus Grigonis sa po 20 poena - 96:80.

Košarkaši Partizana izgubili su danas u Beogradu od njemačke Albe sa 96:80 (21:19, 33:21, 19:18, 23:22) u šestom kolu Grupe C Evrokupa.

 

U ekipi Partizana istakao se Vanja Marinković sa 19 poena, 10 je postigao Novica Veličković sa sedam skokova i jednom asistencijom, dok je Patrik Miler ubacio 16.

 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bli su Spenser Baterfild i Marijus Grigonis sa po 20 poena, ;a po 14 su dodali Denis Kliford i Luk Sikma.

 

Crno-bijeli nalaze se na šestom mestu Grupe C sa jednom pobedom i pet poraza, dok je Alba druga sa pet trijumfa iz šest utakmica. ;

 

Poslije neizvjesne prve četvrtine u kojoj su se ekipe smjenjivale u vođstvu, a najveća prednost jednog tima iznosila četiri poena, uslijedio je pad u igri crno-bijelih u drugoj dionici što je Alba ekipa kaznila.

 

Košarkaši Albe su imali sjajan procenat šuta u prvom poluvremenu, 68,8 odsto za dva i 50 odsto za tri poena.

 

Ti procenti su za nijansu pali u trećoj četvrtini, ali je Alba održavala visoku prednost koja je četiri minuta pre kraja tog dela igre iznosila i 23 poena (45:68).

 

Partizan u tim momentima nikako nije uspjevao da pronađe svoju igru, ni u odbrani ni u napadu, redali su se promašaji i greške jedna za drugom. Međutim, crno-bijeli su u finišu treće četvrtine zaigrali mnogo jače u odbrani, što je dalo rezultata jer su prišli na 11 poena zaostatka.

 

U posljednju četvrtinu se ušlo sa 15 poena prednosti za Albu i ta predsnost je njemačkoj ekipi bila više nego dovoljna za novi trijumf u Evrokupu.

 

Izvor: Novosti.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.