x

PET nezaobilaznih pravila: Kako pripremiti KOŽU ZA MORE?!

Morska voda je korisna i iscjeljuje kožu, a sunčevi zraci promovišu proizvodnju vitamina D.

Međutim, prije odlaska na more neophodno je pripremiti kožu kako biste izbjegli neprijatna iznenađenja. Ovih pet jednostavnih koraka će vam pomoći da vaša koža bude glatka, zdravija i mlađa.

 

Balansirana ishrana

Sunce i so mogu dovesti do perutanja kože. Da biste to izbjegli, potrebno je ovlažiti kožu iznutra nedjelju dana ili dvije prije odlaska na ljetovanje. Da biste kožu nahranili ubacite u svoj dnevni meni korisne biljne masti koje se nalaze u orasima, avokadu i masnim morskim ribama.

 

Piling

Iako je vaša koža glatka, potrebno je da uradite piling kod kuće. Možete koristiti kafu ili so (tako se koža brzo priprema za morsku vodu). Uradite piling cijelog tijela nedjelju dana prije odlaska na more.

 

Solarijum ili sunčanje kod kuće

Sunčanje od 5 minuta u solarijumu nekoliko dana prije odlaska na more je dovoljno da se pripremi koža za sunce na moru. Ukoliko ne volite solarijume, sunčajte se na terasi ili balkonu.

 

Izbor kreme

Potrebno je da odaberete kreme sa zaštitnim faktorom SPF 50 ukoliko imate svetlu kožu. Ukoliko je vaša koža tamna i već osunčana možete koristiti kreme sa zaštitnim faktorom SPF 10-15.

 

Hidratacija

So i sunce isušuju kožu, i neophodna su hidratantna sredstava kako bi koža ostala mlada i elastična. Nabavite losione sa flavonoidima i antioksidantima koje ćete nanijeti na kožu poslije sunčanja ili kreme na bazi aloja vere.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.