x

PETROL: Startajmo kvalitetno! Q MAX goriva ispunjavaju stroge EURO 6 standarde kvalitete i čistoće!

Posljednjih godina mnogo se govori o ozbiljnim razmjerama zagađenosti i negativnom utjecaju loše kvalitete zraka po stanovništvo u zemljama jugoistočne Evrope. Nastojanjem očuvanja životne sredine i euro standardi su tokom godina postajali sve strožiji.

Petrol BH Oil Company d.o.o. kao društveno odgovorna kompanija prati svjetske i evropske trendove kada je u pitanju poboljšanje kvalitete goriva. Generacija Q MAX goriva zadovoljava najnovije zahtjeve proizvođača motora, europsko zakonodavstvo te nadmašuje postojeće standarde na tržištima i što je najvažnije, ispunjava strogi EURO 6 standard.

 

EURO 6 standard donosi veliki korak u snižavanju emisija motornih pogona, prilikom čega se još dodatno smanjuju emisije dušikovih oksida i tvrdih čestica u ispuhu, što je potvrdio i specijalista za naftne derivate iz Slovenije, gosp.Silvan Simčić

 

“EURO norme (EURO 0) prvi put uvedene su početkom 90` godina sa ciljem ograničenja štetnih emisija, koje su produkt sagorjevanja u pogonskim motorima vozila. Te norme su se vremenom sve više dopunjavale i zaoštravale. Euro norme u prvom redu važe za proizvođače motora i vozila ali su kroz vrijeme značajno utjecale i na kvalitet goriva. Zahtjeve propisane najnovijom normom EURO 6 moguće je zadovoljiti samo upotrebom kvalitetnih bezsumpornih goriva. Goriva Petrol Q Max normu EURO 6 u cjelini ispunjavaju”, kazao je Simčić.

 

Q MAX goriva možete točiti na 36 benzinskih stanica u cijeloj Bosni i Hercegovini.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.