x

PIJAN PREGAZIO DJEVOJKU I POBJEGAO, PA DOBIO 3 GODINE: Milica (22) stradala na pješačkom prelazu!

Borivoje Dolovac (40) koji je pijan kolima ubio Milicu Riđički (22) u noći 15. decembra prošle godine u vojvođanskom selu Čurugu, osuđen je na tri godine i četiri mjeseca zatvora. On je na Milicu naletio kolima, dok je prelazila ulicu, a nesrećna djevojka na licu mjesta ostala je mrtva. Dolovac nije stao da joj pomogne nakon nesreće, već je kolima pobjegao nekoliko ulica dalje, gdje inače stanuje.

Alkotest je pokazao da je imao 1,74 promila alkohola u krvi. On se teretio za teško djelo protiv bezbijednosti saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, ali, kako nam je potvrđeno u Višem sudu u Novom Sadu Dolovac je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice.

 

Kako nezvanično saznajemo, kao olakšavajuća okolnost Dolovcu, koji je prema našim informacijama i ranije hvatan kako vozi u alkoholisanom stanju i kojem je zbog toga oduzimana vozačka dozvola, uzeto je to što je Milica u ušima imala slušalice i kretala se u suprotnom smijeru od propisanog.

 

Milica, koja je bila studentkinja Pedagoške akademiji kobne večeri išla je na autobus koji je trebao da naiđe nekoliko minuta nakon nesreće, ali je na nju naletio Dolovac.

 

Od siline udara njeno tijelo odletjelo je u obližnji kanal u kom je nađena dvadesetak minuta nakon nezgode, pošto je Dolovac pobjegao.

 

Prema zakonu za teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja u slučaju da neko pogine predviđena je zatvorska kazna od dvije do 12 godina zatvora. Za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi u slučaju da je ta osoba preminula zaprijećena zatvorska kazna je od jedne do osam godina zatvora.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.