x

PLINSKA BOCA UBILA BLIZANCE (18): Brat i sestra spremali maturu, a sad ih sahranjuju!

NIŠ - Bilo je strašno! Od siline eksplozije jedan čovjek je bukvalno ispao iz kuće na ulicu. Pokušao sam da uđem unutra, ali je prizemlje bilo zatrpano. Tu sam vidio tijela mladića i djevojke prignječena ispod betonske ploče, ali nisam uspio da im pomognem.

Ovako za Kurir priča Nišlija poslije jučerašnje eksplozije plinske boce u njegovom komšiluku u kojoj su poginuli Milan i Neda Pavlović, blizanci stari 18 godina, a povrijeđene su četiri osobe, od kojih je jedna i Nataša Pavlović (48), majka stradalih blizanaca. Pored nje, u Urgentni centar su primljeni i Ivana Cvetanović (50), Zorica Petrović (74) i Dragomir Rašić (84).

 

Stravična nesreća dogodila se oko 15.10, na uglu Studeničke i Ulice Milana Blagojevića u naselju Durlan. Kako saznajemo, brat i sestra su s majkom bili u posjeti u stanu na prvom spratu.

 

Propali u prizemlje

 

- Odmah sam dotrčao. Pretpostavio sam da unutra ima stradalih. Pitao sam da li ima i djece, neko od okupljenih komšija mi je rekao da ima. Sve je bilo srušeno, nisam mogao da priđem bliže, iako sam vidio dva tijela. Cijeli prvi sprat se srušio - nastavlja očevidac.

 

Nastradali blizanci su bili maturanti i za dva mjeseca je trebalo da završe srednju školu. Mladić je bio četvrta godina Pravno-poslovne škole Niš, a njegova sestra maturant Gimnazije „Svetozar Marković“. Oboje su bili primjereni đaci i sanjali velike snove koji su nažalost prekinuti na tragičan način. Njihova smrt je šokirala sve koji su ih znali.

 

Kako saznajemo, boca je eksplodirala u stanu u prizemlju zgrade.

 

- Žena koja tu živi je prije nekoliko dana kupila tu bocu. Međutim, danima se osjećao miris plina i pretpostavljamo da je nije dobro zatvorila ili je bila neispravna. Ona je rekla da bi znala da nešto nije u redu jer je hemičarka. Scena poslije eksplozije je bila strašna, ta baka je sve vrijeme vikala da spasu djecu - kaže Kosana Miligić.

 

Osim stradalih brata i sestre, povrijeđeno je još četvoro ljudi, koji nisu u životnoj opasnosti, ali imaju prelome i opekotine.

 

- Oni su se nalazili na spratu kuće. Od strahovite eksplozije urušio se plafon i svi su propali u prizemlje. Hitna pomoć je nekako uspjela da izvuče četvoro povrijeđenih i da ih transportuje u Klinički centar, gdje im je pružena medicinska njega. Majka blizanaca je u teškom stanju - pričaju naši sagovornici iz Ulice Milana Blagojevića.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.