x

POGLEDAJTE HAOS U ZADRU: Grad je doslovno pod vodom, potopljene su ulice, bolnica, shopping centar!

Jako nevrijeme jutros je pogodilo Zadar. Kako javljaju lokalni mediji, grad je u haosu, neke škole otkazale su nastavu, a dijelovi grada su bez struje. Poplavljene su ceste i podrumi.

``Stožer civilne zaštite Grada Zadra, donio je odluku o odgodi nastave  u poslijepodnevnoj smjeni u svim osnovnim i srednjim školama na području grada Zadra. Također, sve škole u obavezi su osigurati dežurstva profesora i djelatnika i prihvat djece u slučaju da neko od učenika ipak dođe u školu.``, objavljeno je na stranicama Grada Zadra.

 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je da je obilna kiša u ponedjeljak tijekom jutra poplavila dijelove zadarske bolnice. Kujundžić je novinarima rekao da je veliki broj prostorija u bolnici poplavljen pa je dogovoreno da se, bude li potrebe, hitni pacijenti prevoze i zbrinjavaju u Gospiću i Šibeniku.

 

``Ozbiljna je poplava, veliki broj prostorija u bolnici je nažalost poplavaljen ili voda curi``, rekao je Kujundžić dodavši kako je u stalnom kontaktu s ravnateljem zadarske bolnice, koju će obići tijekom dana.

 

Obilna kiša u Zadru poplavila je kuće i podrume, a iz Meteorološke postaje Zadar izvijestili su da je od 8 do 10 ujutro palo oko 190 litara kiše po četvornom metru, što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padalina od 98 litara.

(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.