x

PORODICA OBILJEŽILA POLA GODINE OD MADŽGALJEVE SMRTI: Kolege zaboravile Marinka!

Najuži članovi porodice Madžgalj jučer su obilježili pola godine od Marinkove smrti, a bol majke Mirjane i djevojke Lane još ne prolazi. Tuga, bol i suze vidjeli su sa svih strana, dok su neutješna majka, sestra i djevojka grlile i ljubile njegovu sliku na tek podignutoj spomen-ploči.

Među onima koji su došli da zapale svijeću za pokoj Marinkove duše nije bio niko od glumaca i pjevača sa kojima se Madžgalj družio. Gledajući sliku ispod koje piše Maki, majka je ronila suze dok je Marinkov otac nemo stajao sa strane i ćutao. Rođaci su jedva uspjeli da odvoje Mirjanu od spomenika kako bi se malo smirila, ali je ona nastavila da šapuće pokojnom sinu riječi koje niko nije mogao da čuje.

 

Sa kalama u ruci, vječnoj Marinkovoj kući prišla je sestra Ljubica, dok je djevojku Lanu sve vrijeme pridržavala prijateljica pokušavajući da je utješi. Šest mjeseci očigledno je malo da bi se makar malo odgnala tugu nakon Marinkove smrti, koja je uslijedila posle teške bolesti.

 

Samo najbliži krug rodbine zapalio je svijeću za vječno sjećanje na nasmijanog rođaka. Iako ljudi koji rade na groblju na Bežanijskoj kosi, gdje je glumac sahranjen, kažu da voditelj Ognjen Amidžić i glumac Andrija Milošević često obilaze njegov grob, ovog puta oni su izostali. Sudeći po broju onih koji su došli da zapale svijeću, porodica je željela da ovo bude intiman čin.

 

Podsjećanja radi, Marinko Madžgalj hrabro se borio protiv raka pankreasa, ali je, nažalost, izgubio životnu bitku 26. marta ove godine u 37. godini. Za sobom je ostavio neutješne roditelje, kćerku Saru i djevojku Lanu.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.