x

POSAO kojim se bavite otkriva KOME ćete reći sudbonosno DA!

Neki vjeruju da ljude spaja sudbina, a analitičari smatraju da to radi – posao! Šta mislite sa kim ćete se vjenčati

Nije tajna da su ljubav i karijera povezani, ali znate li u kojoj mjeri posao koji radite utiče na vaš ljubavni život?

 

Analitička kompanija ‚‚Bloomberg`` analizirala je podatke iz čak 3.5 miliona američkih domaćinstava da bi ustanovili na koji način profesija, odnosno posao koji osobe rade utiče na ljubavni život i odabir partnera. Neki vjeruju da ljude spaja sudbina, a analitičari smatraju da to radi – posao.

 

Nakon istraživanja utvrdili su da ljudi u brak najčešće ulaze s osobom iz svoje ili srodne profesije. Iako mnogi prilikom razmišljanja o tome s kim će naposljetku završiti u braku baš i ne zamišljaju ljude iz svoje branše, izgleda da u se većini slučajeva ipak ne može izbjeći takav razvoj događaja.

 

Tako se, prema rezultatima analize učiteljice i profesorke najčešće udaju za učitelje ili profesore, kuvarice ljubav pronalaze s kuvarima, a doktorke svoje sudbonosno ‚‚da`` najčešće izgovaraju doktorima.

 

Istraživanje je donijelo i još jedan zanimljiv zaključak. Visokopozicionirane žene s visokim primanjima najčešće se udaju za partnere koji su im jednaki u ekonomskom smislu i takođe zaposleni na visokim pozicijama, dok se visokopozicionirani muškarci često žene ženama na znatno nižim pozicijama i sa znatno nižim primanjima.

 

Stručnjaci to pripisuju potrebi muškaraca da budu dominantni, dok s druge strane žene nemaju ništa protiv partnera koji će im biti podjednak u svakom pogledu i najčešće nemaju nikakvu želju za dominacijom nad muškarcem.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.