x

POSLJEDNJA FOTOGRAFIJA FUDBALERA KOJI JE NASTRADAO NA TERENU: Plakaćete kao kiša kada vidite!

Tragedija kakva se ne pamti dogodila se u nedjelju oko 18 časova tokom drugog poluvremena na terenu u Kumanu na meču između ekipa 2. oktobar i Vojvodine iz Bašaida međuopštinske lige Kikinda - Žitište.

``Ovakva tragedija se na našim fudbalskim terenima ne pamti. Čuli smo se sa predsjednikom kluba Bojanom Gajinovim i izrazili najdublje saučešće. Izražavamo saučešće i porodici preminulog igrača. Posljednja smrt na ovim našim banatskim terenima se dogodila prije skoro četiri decenije, i to na stadionu Vašarište u Kikindi, u sezoni 1978.-1979. Na utakmici između domaćeg FK“ ŽAK“ i FK „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja, oko sredine terena, u skoku za loptom, došlo je do sudara glavama dvojice fudbalera. Nažalost, tada je preminuo desni bek Dušan Subotički iz Kikinde, igrač FK „ŽAK“- prisjetio se za Kurir Ivan Šibul, sekretar FS Grada Kikinde.

 

Da smrt ne bira, i da ovakve tragedije nisu svojstvene samo vrhunskim fudbalerima i najelitnijim takmičenjima, potvrđuje slučaj iz Kumana.

 

``Svjedoci smo da su se ovakve stvari dešavale i u regionu. Da li je u pitanju nedovoljna fizička sprema ili je po srijedi zdravstveni problem, ne bih želio da spekulišem. Žalosno što je na ovakav način ugašena jedna mladost``, naveo je Šibul.

 

I igrači i fudbaleri „Vojvodine“ iz Bašaida, još su u šoku.

 

``Ništa nije nagovještavalo tragediju. Golman „2.oktobra“, Saša Lapadat, igrao je oproštajnu utakmicu, jer je riješio da kopačke okači o klin. Nakon susreta je bilo dogovoreno druženje. Nažalost, umjesto svečarske atmosfere, snašla nas je neopisiva tuga``. priznali su oni.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.