x

POTRESNA ISPOVIJEST MAYE BEROVIĆ: Preživjela sam užas u Bosni!

Maya Berović je po prvi put otkrila detalje iz djetinjstva u ratnim okolnostima, svojoj muzičkoj karijeri i nedavnoj odluci da pjeva na ekavici, ali i otkriva da li priželjkuje da uskoro stane na ludi kamen. Njeno djetinjstvo nije bilo ni najmanje bajkovito iako se tako činilo.

``Nije mi problem da govorim o mom djetinjstvu, niti izbjegavam tu temu. Imala sam tu nesreću da sam ona generacija koju je zadesio rat, a koja je živjela u Bosni, tako da nosim neka ružna, ali i neka lijepa sjećanja na taj period mog života``, započinje Berovićeva, i dodaje:

 

``Ružna sjećanja su mahom vezana za našu selidbu u potrazi za mirnim životom, mada tako mala nisam bila svjesna užasa kakav je rat. Kao i svako malo dijete, nisam bila svjesna stvarne situacije, pa sam bila zaokupirana igrom i svim onim lijepim, dječjim aktivnostima.``

 

Od malena je željela da se bavi pjevanjem, te je tu želju sebi ostvarila kad je napunila 20 godina. Pjesma ``Džin i limunada`` ju je proslavila, a danas se može pohvaliti velikim brojem hitova sa nekoliko studijskih izdanja.

 

``Zadovoljna sam svojom karijerom, a radim svaki vikend posljednje dvije godine. Kalendar mi je uvijek bukiran nekoliko mjeseci unaprijed, što je najbolji pokazatelj nečijeg uspjeha u ovom poslu``, navodi Maya, kojoj nije svojstveno da se pojavljuje po TV emisijama pošto-poto i da se promoviše putem stranica žute štampe.

 

``U emisijama se pojavljujem samo i isključivo kada imam šta da kažem. Mislim da nema potrebe da ``visim`` po njima tek tako. Osim toga, živim na relaciji Austrija - Bosna - Srbija, pa je i neizvodljivo da stalno gostujem po televizijskim stanicama, a vjerujem i da konstantno pojavljivanje u medijima može da bude kontraefekat. Moj lični izbor je da se ne pojavljujem mnogo.``

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.