x

POTRESNA ISPOVIJEST MLADIĆA POSLIJE STRAVIČNOG UDESA: Izgubio sam dva druga! Više mi se ne živi!

Miloš Šiljak (16) i Pavle Orlović (16) poginuli su, dok su Miljan Đukić (21) i njegov brat F. Đ. (16) povrijeđeni u stravičnom udesu koji se juče rano ujutro dogodio u Ulici kralja Petra u Smederevskoj Palanci. Nesreća se dogodila kad je „tojota jaris“, kojom je upravljao Miljan Đukić, izletjela s puta i zakucala se u banderu, a potom prevrnula na krov. 

Stradali mladići su sjedili na zadnjem sjedištu vozila, dok je povrijeđeni brat vozača F. Đ. bio na mjestu suvozača. Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila zbog velike brzine, a više detalja biće poznato nakon istrage.

 

Brzina i alkohol

 

- Bili smo na rođendanu kod druga i moj stariji brat je trebalo da nas vrati kući. Ne znam šta se dogodilo i kako smo izletjeli s puta. I dalje sam u šoku. Izgubio sam dva druga, više mi se ne živi - rekao je kratko juče preživeli putnik iz „tojote“ F. Đ.

 

Vidno uznemiren i potresen, on je juče pušten iz bolnice, gdje su mu konstatovane lakše povrede. Kako saznajemo, policija tokom jučerašnjeg dana nije uspjela da obavi razgovor s njegovim bratom, vozačem Miljanom Đukićem, koji je zadržan na bolničkom liječenju.

 

- Mladići su bili na proslavi rođendana, odakle je Đukić trebalo da ih doveze do kuće stradalog Šiljaka kako bi kod njega prespavali. Po dolasku su ipak odlučili da se vrate u grad i potraže neki drugi provod. Kad su stigli, u gradu je već sve bilo zatvoreno, pa su krenuli nazad. Tada se dogodila nesreća. Prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok nesreće bila neprilagođena brzina, ali i alkohol - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

 

Živeo s bratom

 

Smederevska Palanka juče je bila zavijena u crno zbog pogibije dvojice tinejdžera, a na ulici gotovo da nije bilo nasmijanog mještanina. Tinejdžeri iz čitavog grada juče su u grupama dolazili pred kuće nastradalih drugova kako bi njihovim porodicama izjavili saučešće.

 

- Molim vas nemojte. Izgubio sam sina, imajte razumijevanja - bilo je jedino što je otac stradalog Orlovića, učenika Tehničke škole, juče uspio da kaže novinarima, dok je pred porodičnom kućom primao saučešće.

 

U naselju Ciglana, gdje je živio pokojni Šiljak, reporteri Kurira juče nisu zatekli nikog.

 

- Velika tragedija. Miloš je bio gimnazijalac i živio je sa starijim bratom, koji mu je bio i staratelj. Otac im je preminuo prije nekoliko godina, a majka živi i radi u Švajcarskoj - ispričala je jedna komšinica Šiljaka.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.