x

POTRESNA PRIČA: Kada budete vidjeli KO je mama ove bebice nećete moći da vjerujete!

Srbiju je nedavno potresla vijest o hrabroj mami Marici, koja je, uprkos tome što je vezana za kolica, na svijet donijela zdravog dječaka i o njenom suprugu Goranu, koji danonoćno brine o njima. Ovo je njihova priča...

Foto: Tamara Stojkovi?

Ona sebe ne doživljava kao Majku hrabrost. Smatra da je majčinstvo nešto prirodno i beskrajno je srećna uz svog sina. Skroman i vedar bračni par iz Sombora umnogome se razlikuje od drugih roditelja.

 

Marica Rajak (33) oboljela je od multipla skleroze i vezana je za kolica. Ali to je nije spriječilo da se ostvari kao majka. Njen suprug Goran Vujković (39) danonoćno brine o njoj i malom Aleksi.

 

Dijete je dar

 

``Zbog svoje bolesti nisam nikada razmišljala o tome da bih jednog dana mogla imati dijete. Kada sam saznala da sam trudna, nijednog momenta nisam razmišljala o prekidu trudnoće. Osjećaj kada ste trudni i znate da ćete postati majka je predivan. Nisam imala nikakve komplikacije, sve se odvijalo normalno, kao da nisam trudna. Okolina je jako pozitivno reagovala, bili su oduševljeni i davali su mi podršku. Sigurno je bilo i onih koji su se pitali u sebi kako ću ja to sve iznijeti, trudna u kolicima, ali većina se oduševila i pozitivno reagovala na hrabri korak. Porodila sam se carskim rezom u Novom Sadu. Aleksa je rođen mjesec dana prije termina, ali je zdrava i jaka beba. Drago mi je ako ću svojim primjerom podstaći druge zdrave žene, koje misle da imaju još vremena ili ne mogu sad zbog posla da budu trudne, da se predomisle. Možda je teško i zahtjevno ali dijete je najljepši dar``, započela je svoju dirljivu priču Marica.

 

``Sad znam šta je prava ljubav``

 

Marica kaže da njih dvoje nisu u početku planirali roditeljstvo, ali se na sreću dogodilo. Bilo im je svejedno hoće li biti dječak ili djevojčica, jer je najvažnije da je ono živo i zdravo.

 

``Predivno se osjećam. Nema ništa ljepše nego kad mi se Aleksa nasmije. Šta god me boli, šta god da mi je teško, kad pogledam u njega sve brže prođe. Kad vidim bebu zdravu, srećnu, nasmijanu to mi je najvažnije. Život mi se promijenio utoliko da sam srećnija, zadovoljnija, ispunjenija. Moj život sada ima smisao. Kada su mi mnoge majke govorile koliko se voli rođeno dijete nisam mogla u potpunosti da ih razumijem dok nisam dobila svoje. Voli se brat, sestra, vole se roditelji, ali sa djetetom je to drugačije. Sad znam šta je prava ljubav``, objašnjava s osmijehom na licu Marica.

 

``Strah nisam imala ni jednog momenta. Radovala sam se, i svi trenuci u trudnoći su bili srećni. Imam pored sebe supruga koji me voli, velika mi je podrška i mnogo mi pomaže. Kad imaš s kim i kome da rodiš dijete ništa nije teško. Nažalost, ne mogu puno da se brinem o bebi pošto sam vezana za kolica. Suprug ga kupa, presvlači, a ja se igram sa njim, hranim ga, i kad idemo u šetnju leži i spava kod mene u krilu. Za sve veće stvari zadužen je tata. Teško mi je da gledam sve to, svakoj majci bi bilo teško da ne može ništa da radi oko svog djeteta, ali mi je drago koliko je suprug angažovan oko djeteta, kako se brine i čuva ga, i veoma je brižan otac. Sve ono moje što ne mogu, što je u meni neispunjeno, nadomjesti se time što gledam njih dvojicu``, povjerila nam je ova hrabra majka.

(yumama.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.