x

POTRESNO: Ovo je bila posljednja želja Kemala Montena!

Legendarni muzičar i kantautor, Kemal Monteno, koji je preminuo u 67. godini, uprkos teškoj bolesti, do samog kraja svog života bio je pravi borac. U prilog tome govori i podatak da je već dugo sa svojim prijateljem, poznatim kompozitorom Demirom Ramom spremao album.

Upravo u saradnji sa Ramom, Kemo je snimio posljednju pesmu za života, “Novi let”, koja je trebalo da bude uvertira za njegov sljedeći album. Grozničavo posvećen muzici, slavni pjevač od Rame je tražio da se kroz nove pjesme protka Toma Zdravković, čije je velike hitove Branka, Pjesme moje, Dotako sam dno života, napisao upravo Kemal.

 

- Ramo moj, samo da promijenim bubreg i eto mene da nastavimo gdje smo stali. Htio bih da mi provučeš negdje mog Tomicu, tako da bude negdje stih Noćas mi samo pjevajte Tomine, jer one su lijek, dok tuga lomi me, kroz suze citira Rama i dodaje da je bila ogromna privilegija raditi sa Montenom.

 

- Moramo uraditi CD za raju, oni to od mene traže, u sve to u Tominom stilu. Hoću takve pjesme - bile su Kemalove riječi.

(Pressonline.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.