x

PRED SAHRANU OCA DOŽIVJELA ŠOK: U grobu mog tate leži drugi čovjek!

BEOGRAD - Kada smo došli na groblje da sahranimo oca, samo što se nismo onesvijestili! Na njegovom grobnom mjestu sahranjen je drugi čovjek! Prije 15 godina smo kupili grobno mjesto na groblju u Sremčici i redovno smo plaćali održavanje. Nisam mogla da zamislim da će mi se ovako nešto strašno desiti samo nekoliko sati prije sahrane. I dalje ne mogu da dođem sebi od stresa i bola - priča za Kurir Ljiljana Stefanović (55) iz Beograda, čiji je otac preminuo 16. avgusta, a kada je trebalo da ga sahrane, naišli su na zauzeto grobno mjesto.

Kada su Ljiljana i kopači rake došli na groblje, bili su šokirani prizorom.

 

- Na groblje je prva došla moja mama. Pozlilo joj je kad je vidjela da na tatinom mjestu stoji tuđi spomenik. Nismo znali šta da radimo, u sanduku je čekalo tijelo, bilo je zakazano opelo, a nismo imali grobno mjesto! Šta sam mogla da uradim? Da oživim oca, da ga vratim u hladnjaču, da otkažem sahranu? Pošto se dugo mučio prije smrti, nadala sam se da će da odmori i dušu i tijelo kad bude sahranjen - priča ogorčena Ljiljana i pokazuje ugovor sa JP „Poslovni prostor Čukarica“, na kome piše da je još 1999. kupila parcelu.

 

Da ne bi odlagali sahranu, upravnik Bojan Ružić ponudio im je drugu parcelu.

 

- Da rušimo tuđi spomenik, nismo mogli. Nismo mi vandali. Nismo imali izbora, ali problem je što je ono bilo nepristupačno, strmo i udaljeno. Mjesto koje smo kupili bilo je na odličnoj poziciji, u blizini kapele, na ravnom i pored puta, a da ne pričam da je njegova želja bila da ga tu i sahranimo. Zahtijevam da se ispita ko je kriv i ko je parcelu prodao dva puta. Ne mogu to da im oprostim - kaže Ljiljana.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.