PREMIJERA: Mjuzikl ZALEĐENO KRALJEVSTVO /Pozorište mladih Sarajevo

25.02.2017 17:30
premijera-mjuzikl-zaledeno-kraljevstvo-pozoriste-mladih-sarajevo-main

Kad: 24.02. u 18:00 i 19:30 i 25.02. u 18:00 i 19:30

Gdje: Pozorište mladih Sarajevo, BiH

 

Od tvoraca najgledanijeg dječijeg mjuzikla u BiH, “Kralj Lav”, ove zime stiže novo iznenađenje, mjuzikl „Zaleđeno Kraljevstvo``. Zavirite u Kraljevstvo Arendelle, osjetite pravu zimsku čaroliju, ali i uvjerite se da prava i iskrena ljubav otapa sve, pa i zaleđeno srce. U mjuziklu učestvuje više od četrdeset, talentovanih, polaznika Basics škole, što je do sada najveći broj polaznika uključenih u realizaciju ovakvih projekata. Svi oni oživljavaju likove Else, Olaffa, Kristoffa, Anne, Hansa i drugih djeci dragih animiranih junaka, jer ovaj je mjuzikl rađen prema uzoru na popularno Disneyevo animirano filmsko ostvarenje originalnog naslova FROZEN.

Premijera mjuzikla “Zaleđeno Kraljevstvo“ zakazana je za 24. februar u 18:00 sati, prva repriza je istog dana u 19:30 sati, a naredne su 25. februara u terminima od 18:00 sati i 19:30 sati.

 

“Praizvedba mjuzikla odigrana je u junu 2015. godine. Djeci, omladini ali i svoj ostaloj publici treba pružiti priliku da odrastaju i žive uz kvalitetne projekte i zato, produkcijski kvalitetniji, vraćamo ovaj mjuzikl u život. Sada, dok još uvijek traju procesi rada na mjuziklu, nas prati izuzetno snažan motiv da i ovaj mjuzikl bude jednako kvalitetan kao što je to i mjuzikl „Kralj Lav``, te tako još jednom opravdamo epitet škole koja svojim polaznicima nudi najkvalitetniji i najraznovrsniji program rada”, kazao je direktor Basics škole Đorđe Jovančić.

 

Za neke učenike škole, ovo će biti i prvi scenski javni nastup. Vokalni supervizor na projektu je profesorica pjevanja Jelena Radović dok je za scenski pokret zadužena balerina Iman Fagin. Glumačke elemente mjuzikla vrijedno rade sa profesoricom, bh. glumicom Stašom Dukić, koja uz Đorđa Jovančića potpisuje i režiju mjuzikla.

 

“Sva djeca i sama nude mnogo glumačkih rješenja unutar scena, a divno je upućivati u rad tako talentovanu djecu. Veliko je zadovoljstvo biti dijelom ove priče koja vam daje da pratite rad tako lijepo razigrane djece i zaista jedva čekam premijeru kada ćemo, nadam se, na nabolji mogući način prezentirati naš trenutni rad”, ističe Staša.

 

Mjuzikl “Zaleđeno Kraljevstvo” prva je profesionalna muzičko-scenska adaptacija u BiH. Takav epitet ima i mjuzikl “Kralj lav”. Ipak produkcijski tim zanimljivim scenskim efektima, raskošnijom scenografijom, bajkovitim kostimima, većim brojem učesnika, obećava nezaboravnu avanturu kroz “Zaleđeno Kraljevstvo”.

 

Produkciju mjuzikla potpisuje Muzički atelje u Bosni i Hercegovini i Muzičko - obrazovni sistem “Basics škola”, u koprodukciji sa Pozorištem mladih Sarajevo. Pranirano je da mjuzikl „Zaleđeno Kraljevstvo`` igranja, osim u februaru, ima već i u martu, ali i u narednim mjesecima u Pozorištu Mladih Sarajevo.

 

Više informacija možete pronaći na facbook eventu “Mjuzikl ZALEĐENO KRALJEVSTVO”, blagajni Pozorišta mladih Sarajevo i na zvaničnoj web stranici mjuzikla www.basicsofficial.com/zaledjeno-kraljevstvo


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.