x

PREOKRET U SLUČAJU MALE MAŠE: Otkriveno da je djevojčicu zapravo...

Francuz Mišel E. bivši suprug i otac osumnjičenih za otmicu dvogodišnje Maše Prenković, tvrdi da zna istinu o cijelom slučaju i da je u sve upletena još jedna osoba. Zbog istrage koja je zvanično i dalje u toku u obje države, Mišel po savjetu advokata koje je angažovao u Beogradu nije htio da otkrije sve detalje i saznanja do kojih je došao proteklih mjeseci, kao ni identitet osobe za koju tvrdi da je četvrta karika u ovom slučaju.

Mozak operacije

 

To će, kako kaže, učiniti kada beogradsko Tužilaštvo za organizovani kriminal podigne optužnicu, što bi trebalo da se dogodi do 13. septembra, kada ističe zakonski šestomjesečni rok.

 

- Znam i tvrdim da je u otmicu upletena još jedna osoba! Moja kćerka i bivša žena nisu članovi nikakvog organizovanog lanca trgovine djecom. Sa Sandrin Gorin sam bio u braku dvije decenije, a Emilin Kristen je pod mojim krovom živjela do svoje devetnaeste godine, zbog čega odgovorno tvrdim da one nisu sposobne za otmicu deteta. Sandrinin novi muž Sebastijan Branši je sigurno mozak te operacije, što su i njih dvije rekle srpskoj policiji. One nisu nikakvi banditi i krijumčari dece, već obične izmanipulisane budale - kazao je za “Blic” Mišel.

 

Nelogičnosti

 

Mišel sumnja u verziju događaja koja je najčešće pominjana u domaćoj, ali i francuskoj javnosti, smatrajući da je slučaj prikazan sa puno nelogičnosti.

 

- Vjerujem da ja malo onih koji su u Srbiji povjerovali u sve što je dosad objavljivano. Sva pitanja koja su mediji postavljali još u martu do danas su ostala bez odgovora. Dovoljno je samo pročitati sve te izvještaje i donijeti logičan i jedini ispravan zaključak - kaže Mišel.

 

Psihijatri

 

Advokatska kancelarija Borović, koja odnedavno zastupa uhapšene Francuskinje, takođe je bila uzdržana u komentarisanju čitavog slučaja zbog predstojeće optužnice.

 

- Nakon podizanja optužnice moći ćemo sa više informacija da istupimo u javnosti. Naše klijentkinje su u teškom psihičkom stanju, posećivali su ih i psihijatri. Od hapšenja se nisu nijednom videle ni komunicirale, kao ni sa trećim uhapšenim Francuzom, što dodatno utiče na njihovo loše psihičko stanje - kazala je za “Blic” advokat Irina Borović.

 

Maša Prenković oteta je iz naručja majke u podne 13. marta u naselju Braće Jerković, a troje Francuza uhapšeno je poslije dva sata na autoputu kod Sremske Mitrovice, dok je dijete vraćeno roditeljima.

 

Potera je trajala dva sata, a BMW francuskih državljana zaustavljen je kod naplatne rampe Šimanovci.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.