x

PRODUŽITE ŽIVOT MUŽU: Ruski naturolog otkriva kako do sretnog braka!

Žene žive u prosjeku pet godina duže od muškaraca, imaju pet puta manje šanse da dobiju čir na želucu ukoliko su pušači, mnogo su manje podložne bolestima srca i raka, a prvi infarkt doživljavaju čak 20 godina kasnije od muškaraca. Na sreću, jednostavnim sitnim korekcijama žena može da produži životni vijek svog voljenog i uopšteno doprinese zdravlju porodice.

Žena ima veoma snažan uticaj na to kako će funkcionisati porodica i vrlo često su upravo žene pioniri u uvođenju zdravih navika u porodicu. One mnogo više vode računa o sebi, češće se obraćaju ljekaru kada imaju neke tegobe vezane za zdravlje, dok su muškarci mnogo veće kukavice i trpe do posljednjeg trenutka - kada bude već previše kasno. Žena je ta koja treba da prati da li muž osjeća tegobe i da ga podrži da se obrati ljekaru, da se trudi da usavršava svoje znanje i poboljšava kvalitet ishrane i da to prenosi na porodicu svojim primjerom i razgovorom, kaže ruski naturolog Georgij Nazarov za Srpski telegraf.

 

Previše hrane

 

- Mnoge žene, nažalost, doživljavaju svoju vrijednost samo kroz obavljanje kućnih poslova. Statistika pokazuje da su žene domaćice oko 3,5 puta podložnije različitim vrstama raka ukoliko su nezadovoljne svojom ulogom, u odnosu na žene koje su zaposlene i koje su zadovoljne svojim poslom. Jedan od načina doživljavanja vlastite vrijednosti je kroz način ishrane porodice, muža i djece, kada žena pokušava da stvori topao dom i da što ljepše pripremi hranu. Ranije se hrana koristila u količini u kojoj je zaista bila potrebna, a sada je koristimo zarad zadovoljstva i mnogo više nego što nam je zaista neophodno. Uzimamo čak tri do pet puta veću količinu hrane nego što nam treba - kaže Nazarov.

 

Osim toga, kako navodi, hrana koju konzumiramo često je veoma lošeg kvaliteta, koristimo različite mesne prerađevine, rafinisana ulja, neintegralne proizvode sa mnogo kvasca i aditiva i na taj način samo podstičemo razbolijevanje.

 

- Prečesto korišćenje hrane i grickanje uz TV takođe ima visoku cijenu i s te strane žena može mnogo toga da uradi za porodicu da se osjeća bolje i zdravije. Jednostavne promjene navika u ishrani poput korišćenja redovnog Nazarov zdravog doručka, o kojem smo pisali ranije, a koji uključuje kačamak, proju uz salatu, kiselo mlijeko ili jogurt od soje, zatim ručak pripremljen od integralnih proizvoda, uz veliku porciju salate, s tim da ga nikako ne treba podgrijavati, i lagana večera poput smutija, voća, biljnih i voćnih čajeva sa medom omogućiće kvalitetno funkcionisanje, dobru liniju i izgled - navodi ovaj stručnjak.

 

Raspored obroka

 

Najbolje vrijeme za doručak, objašnjava Nazarov, jeste oko 11 časova, a za ručak između 16 i 17 časova poslije podne. Ovome treba dodati i upotrebu neophodnih dodataka ishrani - poput algi, sušenog pivskog kvasca, hladno cijeđenih ulja - koji će podstaći regeneraciju, poboljšanje sastava krvi, podmlađivanje i bolje zarastanje rana na koži i sluzokoži.

 

- Preporučljivo je i redovno korišćenje pšeničnih klica, lanenog, maslinovog, ali i ribljeg ulja po potrebi, kao i  smole mumio za normalizaciju crevne flore - ističe naš sagovornik.

 

Kako ističe, veoma je važno da svaka žena bude što ostvarenija jer će se onda na najbolji način odnositi i prema svome mužu. Nezadovoljna žena će se negativno odraziti na svoje ukućane, a ukoliko je zadovoljna i srećna, onda će se truditi da stvara sreću i u svojoj porodici, zaključuje naturolog.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.