x

PROKLETSTVO IMANJA U VETERNICI: Osmoro mrtvih iz uklete kuće!

ZAJEČAR - Smrt Dalibora Stefanovića, ujaka male Anđeline (3), koju je prošle godine silovao i ubio Vladica Rajković, mještanin Vratarnice, podgrijala je seoske priče o ukletoj kući u kojoj živi porodica Stefanović. U ovom domu na tragičan način umrlo je osmoro ljudi, od kojih je čak četvoro djece.

Još jedan nesretan slučaj podsjetio je stanovnike Vratarnice na zlu kob porodice i ove kuće. Podsjetimo, Dalibor je nedavno nastradao kad je na njega palo drvo u šumi.

 

Smrt u kolijevci

 

- Daliboru je umrlo dvoje djece. Sjećamo se Lazara, on je imao samo šest mjeseci kad je iznenada preminuo. Prije toga mu je umrla kćerkica, ali ne mogu da se sjetim da li je ona bila mlađa od malenog Lazara. Navodno, oni su bebu uveče stavili u kolijevku, uspavali je, a ujutro su je zatekli mrtvu - prisjeća se tragičnih događaja mještanka.

 

Anđelina, kćerka Daliborove sestre Danijele, monstruozno je ubijena prošle godine. Ona je s majkom živjela u istoj kući s Daliborom, i upravo je Dalibor 10. jula 2016, kad je njegova sestričina nestala s rođendanskog slavlja u komšiluku, prvi posumnjao da ju je oteo Vladica Rajković.

 

- Bila je na rođendanu Vladičinog bratanca. Odatle ju je odveo i ubio. Daliboru je tad žena bila trudna. Porodila se poslije Anđine smrti - kaže komšinica Persa.

 

Ona navodi da su Stefanovići kuću u kojoj žive u Vratarnici naslijedili od bake koju su čuvali, a koja je ostala bez cijele porodice.

 

- Baka je imala sina, snahu i unuka, koji su poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći kad su se vraćali s mora. Nakon udesa, njihov automobil se zapalio i oni su izgorjeli. Još pamtim tri sanduka u toj kući, u kojima je samo stajao pepeo - priča naša sagovornica.

 

Prva žrtva

 

Navodno, upravo je ta tročlana porodica bila prva žrtva prokletstva.

 

- Kada se taj čovjek ženio, na dan svadbe mu je umrla baka. Oni su tijelo sklonili i odlučili da ipak održe veselje, pa da poslije toga sahrane baku. Kako se to dogodilo, u toj kući sve ide naopako i priča se da je ukleta. Najprije je on sa sinom i ženom poginuo, pa sad vidite šta se dešava Stefanovićima. Najgore od svega je što su oni kao nasljednici baku zaista pazili i propisno sahranili po svim običajima, ali se prokletstvo očigledno ne da skinuti - zaključuje komšinica porodice.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.