x

PRONAĐEN DNK UBICE JELENE MARJANOVIĆ: Slijedi hapšenje monstruma i dvoje pomagača!

Iako su mnogi već izgubili nadu da će ubica Jelene Marjanović biti priveden pravdi, izvor iz policije tvrdi da je konačno pronađen ključni dokaz i da hapšenje slijedi uskoro. Naime, na gumici za kosu i gaćicama pjevačice, koja je brutalno masakrirana 2. aprila prošle godine u Borči, izolovan je DNK ubice. 

- Na korak smo od konačnog hapšenja osumnjičenog za ovaj zločin. Tačnije, hapšenja svih osoba koje su na neki način umiješane, a najmanje ih je troje. Konačno smo uspjeli da razmotamo klupko i utvrdimo ko je ubica, a ko su bili njegovi ppmagači koji su učetvovali u skrivanju tragova. Ovo je dokaz na koji smo dugo čekali i koji bez sumnje sada tu osobu dovodi u vezu i sa svim ostalim tragovima. I do sada je ta osoba bila na užem spisku osumnjičenih, ali bilo je neophodno da to potkrijepimo dokazima, otkio je izvor iz policije, a prenio Kurir. 

 

On je dodao da Jelena nije ubijena slučajno niti nasumično, već da je ubica to učinio u naletu bijesa, a potom uložio veliki napor da pokuša da prikrije tragove. Istražiteljima su stigli i snimci kamera iz autobusa, na osnovu kojih su urađena vještačenja građe muškarca sa kapuljačom koji je na biciklu prošao nasipom u Crvenki u vrijeme dok je policija još tragala za ubijenom pjevačicom. 

 

- Prema onome što smo utvrdili, on je ubica, a zločincu je pomagao da prikrije tragove, a ne isključuje se mogućnost ni da je pomagao u bacanju Jeleninog tijela u kanal, dodaje izvor iz poliicje. 

 

Ovim otkrićem priča o kamiondžiji ubici koji su nedavno plasirali neki mediji pada u vodu, a da je teorija o serijskom ubici neodrživa, misli dr. Zlatko Nikolić, kriminolog i naučni saradnik u penziji, piše novi broj magazina Svet.

 

- Ova priča o kamiondžiji iz Njemačke nema veze s vezom. Ta verzija ne dolazi u obzir jer nije riječ o takvom ubistvu. Ostajem pri svojim izjavama da ovdje imamo ubistvo iz strasti po svim kriminalnim obilježjima. Mi u našem krivičnom zakoniku to nemamo, niti u udžbenicima, ali u psiho analizi je poznato to razvijanja ogledala u paramparčad. To su mogle da urade samo dvije osobe - muž ili švaler, ako ga je imala. Postoji jedna podkategorija ubica iz strasti - to su oni narcisoidni destruktivci koji toliko vole sebe da ne mogu da dozvole samoubistvo, jer oni ljepšeg od sebe nisu vidjeli, ali zato uz rješavanje problema strasti i razaranje objekta ometanja ne vrše i osvetu i blagovremeno pripreme izlaznu strategiju i brisanje tragova. To se i ovdje uradilo. To je unaprijed planirano. Nema nikakvog traga na tom bedemu  i zato meni to govore da je ubijena na nekom drugom mjestu. Neka policija sada dokaže da je tijelo tu donijeto, ko je pomagao i kako je pomagao. Ja nisam pesimista i vjerujem da će se otkriti ubica. Ni za mnoga druga ubistva nismo imali dokaze, pa smo neka riješili poslije deset, petnaest godina. U svakom slučaju nešto će se naći i ja se nadam. Zoran je klasični egzibicionista, narcis o kome govorim, i on jedva čeka prostor u medijima. Neko me je pitao da gostujem u emisiji sa njima, ali ne pada mi na pamet. Ja sam kriminolog, doktor nauka, i ne mogu da učestvujem u emisiji sa nekim tamo muzikantima, a pogotovo što je on latentno osumnjičen, objasnio je dr. Zlatko Nikolić. 

(Svet)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.