x

PRVI ALFA ROMEO IDE NA AUKCIJU: Model G1 iz 1921. mogao bi postići cijena veću od 1,5 milion dolara!

Pogonjen je prvim Alfinim šesterocilindrašem koji uz obujam od 6,3 litre broji i 70 KS koju omogućuju maksimalnu brzinu od, za ono vrijeme gotovo nevjerojatnih 138 km/h!

Ovaj prekrasan primjerak Alfe Romeo G1 iz 1921. godine tražit će novog vlasnika početkom iduće godine kada ide na aukciju. Riječ je o prvom modelu Alfe Romeo koji je proizveden u samo 52 primjerka, a vjeruje se kako je upravo ovaj jedini koji je ``preživio`` do danas. Tehnički to nije prva Alfa budući da je kompanija A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) osnovana 1910. godine, no tek je 1921. godine kompanija dobila ime Alfa Romeo udruživši se s poduzetnikom Nicolom Romeom, a upravo je G1 bio njihov prvi model. Zanimljiva je i priča vezana uz taj model. Pogonjen je prvim Alfinim šesterocilindrašem koji uz obujam od 6,3 litre broji i 70 KS koju omogućuju maksimalnu brzinu od, za ono vrijeme gotovo nevjerojatnih 138 km/h!

 

Zanimljivo kako za ovaj model nije bilo potražnje u Italiji, pa je većina (čak 50 primjeraka) izvezena u Australiju gdje je i ovaj konkretan primjerak započeo svoj ``životni put``. Osim što je osvojio mnoga priznanja na različitim automobilskim događanjima poput Pebble Beacha, nalazi se u odličnom stanju budući da je prošao kroz 2 restauracije. Naravno, zbog svega navedenog očekuje se da će na aukciji u Phoenixu postići visoku cijenu. Iako rezervacijska cijena nije objavljena, iz aukcijske kuće RM Sotheby`s koja je zadužena za prodaju napominju kako će budući vlasnik vrlo vjerojatno morati izdvojiti više od 1,5 milijuna dolara.

 

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.