x

PRVI SAMOSTALNI PROJEKAT ``DIVANHANE`` !

Početkom mjeseca novembra 2011. godine sarajevski bend Divanhana krenuo je u realizaciju svog prvog samostalnog projekta, tačnije snimanja novog singla “Evo srcu mome radosti”. Pjesma izlazi kao najava novog albuma koji bi se u javnosti trebao pojaviti na proljeće 2012. godine. Snimanje pjesme je obavljeno na Radio Beogradu – studio 6, sa producentima Zoranom Marićem i Dušanom Baukom.

Divanhana se vraća na scenu u izmjenjenom sastavu, te pored prijašnjih članova, novi su: Rifet Čamdžić – bubnjevi, Danijel Čondrić – gitara , te novi ženski frontmen, koji bend sa velikim entuzijazmom predstavlja publici- Leila Ćatić. Ova mlada sarajevska umjetnica sa izuzetnim vokalnim sposobnostima je trenutno učenica sarajevske gimnazije, pa joj rad sa Divanhanom ujedno predstavlja i prvo profesionalno muzičko iskustvo, što je za bend još veći izazov.

Važno je napomenuti da na pjesmi pored članova benda, svoj pečat daje i gost muzičar Sanel Redžić. Naime, mladi gitarista iz Tuzle je već od ranije javnosti poznat po izuzetnom umjetničkom radu i nagradama koje osvaja širom Evrope i svijeta.

Bend svojoj publici poklanja besplatan download novog singla “Evo srcu mome radosti” 15. decembra u 12:00h na svojoj oficijelnoj stranici www.divanhana.ba

Promocija spota za istoimenu pjesmu, koji realizuje pordukcijska kuća Gotiva na čelu sa Murisom Beglerovićem, bit će održana 19. decembra u kinu Kriterion u Sarajevu sa početkom u 12:00 časova.

Izjave navedenih protagonista o ovom projektu možete preslušati: