x

Paklen raspored za Manchester United do kraja sezone!

Fudbaleri Manchester Uniteda suočit će se sa paklenim rasporedom do kraja ove sezone.

Trener ovog kluba Jose Mourinho već se u nekoliko navrata žalio da njegova ekipa previše često igra utakmice, a kada vidi raspored do kraja sezone, sigurno mu neće biti drago. 

 

Ekipa sa Old Trafforda je već odigrala 47 mečeva ove sezone računajući i pobjedu proitv Rostova u revanšu osmine finala Lige šampiona. Oni su, dakle, još uvijek aktivni u tom takmičenju, a u četvrtfinalu će igrati protiv belgijskog Anderlechta. Već su osvojili Carling Cup pobjedom protiv Southamptona u finalu, a prije nekoliko dana su eliminisani iz FA Cupa nakon poraza od Chelseaja na Stamford Bridge stadionu sa 1:0.

 

Do kraja sezone ih očekuje još najmanje 14 mečeva što može rasti i do 17 ukoliko dođu do finala Evropa lige. Ukoliko se to i desi, Crveni đavoli će, nakon pauze za reprezentativne mečeve, od 1. aprila odigrati čak 16 mečeva u 54 dana što znači da će u prosjeku igrati svakih 3,38 dana.

 

Podsjetimo, United je trenutno na 6. mjestu Premiershipa sa 49 bodova, odnosno šest bodova manje od Liverpoola koji se nalazi na mjestu koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone. Ruku na srce, Crveni đavoli imaju i dva meča manje. Osim Liverpoola, zaostaju i jedan bod za Arsenalom koji se nalazi na 5. mjestu i ima isti broj mečeva kao Manchester United.

 

Izabranici Josea Mourinha će vjerovatno šansu da naredne sezone igraju u Ligi šampiona tražiti osvajanjem Evropa lige.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.