x

Pala Finska, Španija zadnja prepreka do SP-a!

Naši mladi košarkaši slavili su danas pobjedu u okviru razigravanja od 5. do 8. mjesta na Evropskom prvenstvu U18 protiv Finske sa 95:72.

Naši momci su sjajno ušli u meč te su odmah poveli sa 8:0. Finci su nakon toga konačno nešto počeli i pogađati, ali onda je u našem timu proradio Džanan Musa. Naš najbolji košarkaš postigao je nekoliko vezanih poena, a u tim trenucima konstantno smo imali prednost od šest do osam razlike. Ipak, Finci se uspjevaju vratiti prije kraja prve dionice te se na kraći odmor odlazi sa tri poena prednosti za naš tim (22:19).

 


Prodor Muse v Finska by goloviliga

Drugi period igre donosi daleko bolju košarku naših momaka koji su loše odigrali samo uvodne minute ovog perioda. Do odlaska na odmor naša prednost konstantno je rasla pa smo na odmor otišli sa uvjerljivih 45:31.

 

Već tada je bilo jasno da će se Finci veoma teško vratiti u ovaj meč obzirom da je naš tim bio veoma raspoložen, a to se na kraju i ispostavilo tačnim. Nošeni sjajnim Mariće, Talićem, Gegićem i Musom naš tim je bez većih problema održavo stečenu prednost te smo tokom posljednje četvrtine imali i preko 20 poena prednosti. Finci više nisu imali šta tražiti u ovom meču te smo na kraju slavili sigurnu i sasvim zasluženu pobjedu. 

 

Naš tim je nakon ove pobjede ostao u trci za plasman na Svjetsko prvenstvo, a za to nam trenutno treba pobjeda sutra protiv Španije. Taj susret počinje od 14.15 sati. 

 


Gegić za Musu by goloviliga

Najefikasniji u našem timu bio je sjajni Džanan Musa koji je postigao 28 poena, dok je s druge strane Maxhuni ubacio 18 koševa. 

 

Finska: Waxlax, Maxhuni 18, Gustavnos 5, Innamaa 3, Kaukiainen 6, Nyman 12, Valtonen 12, Waxlax, Haapoja, Barlund, Polla 8, Knihtinen 8.

 

BiH: Marić 14, Talić 13, Bojović 2, Nikolić, Gegić 16, Čerkezović 5, Čampara 9, Musa 28, Antunović 4, Zovko 4, Kobić.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.