x

Palačinke punjene mljevenim mesom!

Ukoliko ste u vječnoj nedoumici što pripremiti za ukusan ručak, a da oduševite sve ukućane ovdje Vam donosimo Mirjanin predivan recept za zapečene palačinke punjene mljevenim mesom.

Sastojci:

 

– palačinke pripremljene prema osnovnom receptu

– 300 gr mljevenog mesa

– 1 glavica luka

– 200 gr gljiva

– 1/2 svježe crvene paprike

– 2 žlice nasjeckanog peršina

– 1 žlica origana

– 1 žlica crvene paprike u prahu

– sol

– papar

– 2 žlice ulja

 

Preljev za palačinke:

 

– 300 ml vrhnja za kuhanje

– 200 ml jogurta

– 100 ml mlijeka

– 3 jaja

 

Priprema:

 

Na malo ulja dodati sitno nasjeckani luk i kada pusti miris dodati sitno narezanu papriku. Kada paprika omekša dodati meso i kuhati na laganoj vatri uz miješanje. Nakon 5 minuta dodati narezane gljive. Dodati začine i pirjati na laganoj vatri dok suvišna tekućina ne ishlapi. Nadjev ohladiti i puniti palačinke, pišu “Receptisvijeta“.

 

Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i preliti sa preljevom kojeg ste pripremili tako da ste zajedno pomiješali razmućena jaja, vrhnje za kuhanje, jogurt i mlijeko. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200ºC oko 30-40 minuta. Poslužiti uz sezonsku salatu.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.