x

Palestinac hakovao Zuckembergov profil:Dobio 9000 eura!

Novac mu neće stići od kompanije Facebook, već od kampanje koju je pokrenuo programer Mark Maifret i koja podržava nastavak njegovog rada.

Palestinski haker Kalil Šreteh, koji je ovog vikenda postao poznat jer je otkrio grešku u sistemu Facebooka i taj propust objavio na profilu osnivača društvene mreže Marka Zakerberga, dobiće najmanje 9000 eura za ovaj podvig.

Novac mu neće stići od kompanije Facebook već od kampanje koju je pokrenuo programer Mark Maifret.

On je dao prvih 2000 eura i postavio cilj od 7500, koji je već premašen. Maifret je u opisu kampanje na GoFundMe napisao kako će sav novac otići Šretehu, kako bi podržali nastavak njegovog rada i otkrivanje drugih sigurnosnih propusta.

Kalil je Facebookovim inženjerima prijavio grešku u sistemu Whitehat programa, u kojem se programeri koji pronađu grešku nagrađuju sa najmanje 400 eura za otkrivanje propusta. Međutim, Facebook ga je prvo ignorisao, ali on je odlučio da ovakav propust objavi na profil Zakerberga.

Na kraju se Facebook službeno izvinio Palestincu zbog odbacivanja njegove prijave, ali nisu promijenili odluku o davanju nagrade.

Izvor: telegraf.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.