x

Panata slavila u Istanbulu!

Košarkaški Panathinaikosa pobijedili su kao gosti Galatasaray 84:79 u 21. kolu Eurolige.

Galata je odlično odigrala početni dio meča. Dominirali su u prvoj dionici, imali su i dvocifrenu prednost, a na mini pauzu su otišli sa plusom od šest poena, 24:18.

 

Početkom treće dionice razlika je ponovo bila dvocifrena, ali je potom uslijedila velika serija Panathinaikosa. Imali su u tom periodu seriju od 13:0, te su okrenuli meč u svoju korist. Na poluvrijeme je grčki tim otišao s tri poena prednosti, 43:40.

 

Kada je Pao otišao na 14 razlike sredinom treće dionice, činilo se kako je meč gotov. Ipak, Galata se nije predavala, smanjili su prednost na samo minus jedan, a u završnu dionicu gosti ulaze sa plusom od četiri poena, 68:64.

 

Na kraju je veći kvalitet ipak presudio u ovom meču. Panathinaikos je posljednji period odigrao dosta dobro. Galata je u ključnim trenucima promašila neke važne šuteve, a potom su počeli praviti i dosta grešaka. Na kraju ih je to koštalo, pa je Panathinaikos zasluženo slavio.

 

Mike James je predvodio goste sa 18 poena u ovom meču, Chris Singleton i James Feldine su dodali po 15, dok je kod Galate Tibor Pleiss ubacio 15.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.