x

Paprika punjena s krompirom i vrganjima!

Paprika punjena s krompirom i vrganjima!

Sastojci

 

    8 kom paprika

 

    4 kom krompira

 

    1 veča glavica luka srebrenca

 

    1 tikvica

 

    1 veča šalica blanširanih vrganja (može bilo kojih gljiva)

 

    3 kašike ajvara

 

    češanj češnjaka, listovi peršuna

 

    so, biber i ostali začini prema ukusu

 

    maslinovo ulje i maslac

 

Priprema

 

    1.Luk, krompir i vrganje narezati na što sitnije kockice. Tikvicu izribati. Paprike očistiti od sjemenaka.

 

 Kada je povrće pripremljeno, kreće se s dinstanjem luka na mješavini maslinovog ulja i maslaca. Čim postakleni dodaje se krompir i vrganji. Puste se kratko uz miješanje da se zagriju, doda se ajvar i sve se posoli, pobiberi i mješavinom začina, koju inače koristite ili volite. Na kraju se dodaju ribane tikvice, sitno nasjeckan češnjak i peršun.

 

    2.Smjesa se dobro promiješa, proba jel je začinjeno po ukusu i pune se paprike.

 

    3.Slažu se u vatrostalnu, keramiču ili bilo kakvu posudu koja ima poklopac, na malo temeljca (ako se nema, onda se rastopi pola kocke za supu u vručoj vodi).

 

   4.Po vrhu se stavi par komadića maslaca. Sve se poklopi i stavi u nezagrijanu pečnicu. Uključi se na 200 C i peče sat i po, bez podizanja poklopca.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.