Paprika punjena s krompirom i vrganjima!
Paprika punjena s krompirom i vrganjima!
Sastojci
8 kom paprika
4 kom krompira
1 veča glavica luka srebrenca
1 tikvica
1 veča šalica blanširanih vrganja (može bilo kojih gljiva)
3 kašike ajvara
češanj češnjaka, listovi peršuna
so, biber i ostali začini prema ukusu
maslinovo ulje i maslac
Priprema
1.Luk, krompir i vrganje narezati na što sitnije kockice. Tikvicu izribati. Paprike očistiti od sjemenaka.
Kada je povrće pripremljeno, kreće se s dinstanjem luka na mješavini maslinovog ulja i maslaca. Čim postakleni dodaje se krompir i vrganji. Puste se kratko uz miješanje da se zagriju, doda se ajvar i sve se posoli, pobiberi i mješavinom začina, koju inače koristite ili volite. Na kraju se dodaju ribane tikvice, sitno nasjeckan češnjak i peršun.
2.Smjesa se dobro promiješa, proba jel je začinjeno po ukusu i pune se paprike.
3.Slažu se u vatrostalnu, keramiču ili bilo kakvu posudu koja ima poklopac, na malo temeljca (ako se nema, onda se rastopi pola kocke za supu u vručoj vodi).
4.Po vrhu se stavi par komadića maslaca. Sve se poklopi i stavi u nezagrijanu pečnicu. Uključi se na 200 C i peče sat i po, bez podizanja poklopca.
Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.