x

Pečena pastrmka!

Za današnji ručak spremite pečenu pastrmku.

Sastojci:

5 većih pastrmki

200 g brašna

100 g mlevenih oraha

2 limuna

5 grančica ruzmarina

začin za ribu

Priprema:

Pastrmku očistiti. Dobro je posuti, sa svih strana (kao i unutrašnjost ribe), začinom za ribu.

 

Limun isjeći na polukrugove. U unutrašnjost ribe staviti kolutove limuna i po jednu grančicu, svježeg, ruzmarina. Začinjenu ribu uvaljati u mješavinu brašna i mljevenih oraha.

 

Veći pleh prekriti pek papirom i podmazati ga uljem. Preko poređati, pripremljenu ribu. Prekriti ribu pek papirom i staviti da se peče, u prethodno zagrijanu rernu, na 190 stepeni, pola sata.

 

Zatim izvaditi pleh sa ribom iz rerne, skloniti pek papir, okrenuti ribe, ponovo prekriti pek papirom i vratiti u rernu, još pola sata.

 

Poslužiti pastrmku dok je topla, sa izvanrednom hrskavom koricom.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.