Performans Sulejmana Haljevca Meme pod nazivom ``Sarajevo, ljubavi moja`` 21. maja u Ami Galeriji u Alti!

21.05.2015 17:00
performans-sulejmana-haljevca-meme-pod-nazivom-sarajevo-ljubavi-moja-21-maja-u-ami-galeriji-u-alti-main

Istaknuti bh. umjetnik Sulejman Haljevac Memo je ekskluzivno za naš portal potvrdio kako će se 21. maja u 19 sati u Ami Galeriji u Alta Shopping centru održati njegov performans pod nazivom ``Sarajevo, ljubavi moja``. Jedan od najomiljenijih Sarajlija oduvijek je javno iskazivao ljubav prema svome gradu, pa i ne čudi što je izabrao baš ovakav naziv performansa, koji će po svemu sudeći okupiti sami ``krem`` bh. društva, ali i ambasadore drugih država.

Naime, Sulejman Haljevac Memo je u posljednje vrijeme vrijedno radio na novim umjetničkim djelima, sa kojima donosi potpuno novu priču u svoju dosadašnju bogatu karijeru. U slike koje su trodimenzionalne i pune ekspresionističke palete sa detaljima Sarajeva, Memo je unio posebnu notu ljubavi i predstavljaju najbolji iskaz njegovih osjećanja prema svome gradu. 

 

Performans ``Sarajevo, ljubavi moja`` kojeg Haljevac organizira je jedno veliko druženje Sarajlija sa Ambasadorima država koje su pomogle obnovu Sarajeva, a isti će otvoriti poznati gitarista Aka Hukelić zajedno sa Akedemijom Pink Panter uz pjesmu Kemala Montena ``Sarajevo, ljubavi moja``. 

 

Također, kako je Memo potvrdio za Ekskluziva.ba portal Ministar kulture i sporta, gospodin Samer Rešidat će zajedno sa gradonačelnikom, gospodinom doc. Ivom Komšićem presjeći vrpcu i otvoriti veliki umjetnički performans. 

 

- ``Ovo je priča o gradu koji je meni sve dao, ispričana je kroz poteze mojim kistom i mnogi će poslije imati priliku da te slike vide po Ferhadiji i Titovoj ulici. Ovo je inače i moja jubilarna izložba i želim da je podijelim sa svima vama. Moram dodati kako mi je drago da ste upravo vi - Ekskluziva medijski pokrovitelj i što ćete pratiti ovu sarajevsku priču od početka. Također, želim da se zahvalim i Slim Line Clubu na saradnji i što će ova izložba izaći van granica BiH``, izjavio je akademski slikar Sulejman Haljevac Memo za naš portal.

 

Ekskluziva.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.