x

Pet dobrih savjeta za njegu ruku!

Kad vozite, nosite rukavice za zaštitu od sunčevih zraka, bilo da je ljeto ili zima...

1. Elegantne za volanom

 

Kad vozite, nosite rukavice za zaštitu od sunčevih zraka, bilo da je ljeto ili zima. Ruke na volanu konstantno su izložene UV zrakama. Ukoliko vam se rukavice čine komplicirane, zaštitite ruke barem odgovarajućim faktorom zaštite od sunca (ZF 15 minimalno).

 

2. Doktor za ruke

 

Ne upotrebljavajte agresivne sapuna za čišćenje ruku. Nježni sapun s dodatkom njegujućih sastojaka idealna je alternativa. U ljekarnama potražite specijalne tekuće liječničke sapune. Liječnici i bolničko osoblje ipak ima najviši broj pranja ruku dnevno, pa za najnježnije sapune treba njih pitati.

 

3. Njega iz torbice

 

Imajte tubicu hidratantne kreme za ruke uvijek sa sobom, a prije spavanja ih njegujte intenzivnijom regenerativnom njegom bogatije teksture.

 

4. Nježno protiv grube kože

 

Jednom ili dva puta tjedno, ako osjetite potrebu, počastite ruke nježnim pilingom za odstranjivanje slavnih mrtvih stanica, ali i poticanje cirkulacije te sposobnosti za samoobnovu kože.

 

5. Hidratacija nakon vode.

 

Obnovite nivo hidratacije ruku nakon svakog kontakta s vodom. Najbolje je pored sudopera ili u kupaonici držati tubicu hidratantne kreme kao podsjetnik.

 

E, C i AHA. Vitamini E i C pomažu u prevenciji starenja kože ruku, i nastanku tamnih mrlja na rukama, dok AHA (alfa-hidroksilne kiseline) djeluju poput pilinga na rukama. Potražite proizvode za njegu ruku s tim sastojcima.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.