x

Pet miliona Audija s quattro pogonom !

Sarajevo, 26. februar 2013. - AUDI AG je proslavio poseban jubilej – pet miliona proizvedenih automobila s quattro pogonom.   Jubilarni model je bijeli Audi A6 allroad 3.0 TDI,  proizveden ovih dana, u tvornici Neckarsulm. Ovaj rekord potvrđuje vodeću ulogu   pionira quattro pogona– u cijelom svijetu, Audi je vodeći proizvođač premium putničkih automobila sa stalnim pogonom na sve točkove.

1980. predstavljena je Audijeva quattro tehnologija u legendarnom modelu Ur-quattro. Od tada do danas, Audi primjenjuje pogon na sve točkove u preko 140 modelskih varijanti.  Njemački premium proizvođač trenutno nudi uvjerljivo najbogatiju paletu modela sa stalnim pogonom na sva četiri točka: Q7, R8, A4 allroad, A6 allroad kao i svi S- i  RS-modeli dostupni su isključivo s quattro pogonom; kod ostalih Audija quattro je dio opcijske ponude.

„Quattro je jedan od vrhunaca naše marke i ključni faktor našeg uspjeha, kaže Rupert Stadler, predsjednik Upravnog odbora AUDI AG. „Stalni pogon na sve točkove quattro omogućava neposredan doživljaj Napretka kroz tehniku. U skladu s našom pionirskom ulogom, dužni smo dalje razvijati nove tehnologije.“

Quattro je više od tehnike  – on je ikona. Quattro je sinonim za sigurnu, sportsku vožnju, za tehničku kompetentnost i  dinamičan stil života. Njegova pojava je označila početak niza pobjeda u moto sportu i na običnim cestama, koje traju i danas.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.