x

Pet stvari koje nijedna žena ne bi trebala da nosi na poslu ako želi da je shvate ozbiljno

Odabir odjevne kombinacije za posao može da nam zada glavobolju jer treba zadovoljiti mnogo kriterijuma

Kako biste se spremili za posao, dnevno trebate da izdvojite 14 minuta ako ste žena i 9 minuta ako ste muškarac ne biste li odabrali pravu kombinaciju za taj dan.

Ipak, mnogi od nas još uvijek ne znaju koja su to pravila oblačenja koja moramo da ispoštujemo kada je posao u pitanju. Samo u Britaniji od 1.000 ispitanih žena, čak 9 posto njih je vraćeno kući kako bi se presvukle jer su po mišljenju nadređenih bile u ``nedoličnoj`` odjevnoj kombinaciji.

28 procenata ženskih ispitanika je dobilo loše komentare na njihov izgled, a čak 16 procenata reklo je da im je nadređeni skrenuo pažnju da ne smiju da se oblače tako nikad više dok su na poslu. Ipak, 15 procenata žena ističe da nije bilo striktnih pravila oblačenja kada su pregovarale o uslovima rada. 9 procenata žena nije imalo nikakvu predstavu o tome šta se od njih očekuje da obuku za posao.

Ispitanici su odabrali ovih 5 odjevnih predmeta koje je neprimjeren obući za posao:

1. šorts (57%);

2. kapuljača i trenerka (52%);

3. majice sa printom (48%);

4. šeširi i kačketi (46%);

5. papuče (41%).

Vodite računa o tome kako se oblačite za posao jer je to način da iskažete poštovanje prema poslu, ali i prema kolegama. Opuštene kombinacije sačuvajte za neku šetnju, a seksi izgled za noćne izlaske.

 

Izvor: Avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.