x

Peugeot Quartz!

Konceptni crossover postavljen je na ogromne, 23-colne kotače te prikazuje budućnost ovog segmenta iz Peugeotove perspektive

Peugeot je najavio kako će na salonu automobila u Parizu prikazat konceptni model kojim žele prikazat viziju crossovera budućnosti. Za tu priliku pripremili su model Quartz, hibridni crossover kod kojeg odmah u oči upadaju veliki, 23-colni kotači. 

 

Riječ je o vozilu dugom 450 centimetara te širokom 206 cm, a koji je zahvaljujući činjenici da je konstruirano na platformi EMP2 s kompozitnom strukturom i lijepljenim pločama, smanjena je ukupna težina. Tim se rješenjem postiže i izvanredna čvrstoća koja omogućuje uklanjanje središnjega nosivog stupa. Svim putnicima ulazak olakšavaju uvlačivi pragovi. 

 

Quartz je prvo vozilo u kojem je primijenjena digitalno proizvedena tkanina. Tim inovativnim postupkom omogućeno je dobivanje složenih i velikih komada tkanine koji se mogu uporabiti čim ih stroj proizvede. Nije ih potrebno rezati, pa nema ni otpada. Osim toga, tkanina se izrađuje od poliesterskih vlakana dobivenih recikliranjem plastike, primjerice boca za vodu. Dodatna je kvaliteta tog postupka i proizvodnja tkanine znatne debljine, što je čini mekšom pa se ne mora rabiti uobičajena pjena. 

 
Izvor: automotorisport.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.