x

Philadelphia na krilima oporavljenog Embiida savladala Minnesotu!

Philadelpia 76-ersi na najbolji način su iskoristili povratak centra Joela Embiida, koji je u sinoćnjoj pobjedi protiv Minnesota Timberwolvesa postigao 28 poena. Philadelphia je pobijedila nakon produžetka rezultatom 118:112, a Embiid je 14,8 sekundi prije kraja regularnog dijela meča pogodio dva slobodna bacanja i donio svom timu produžetak. U produžetku je ubacio sedam poena, uključujući trojku koja je odvela 76-erse na sedam poena razlike dva minuta prije isteka produžetka.

 

 

 

 

Philadelphia je prekinula niz od četiri uzastopna poraza, a pored Embiida raspoložen je bio J.J. Redick s 24 poena.

 

Minnesotu je predvodio Jimmy Butler s najboljim ličnim učinkom sezone od 38 poena. Karl-Anthony Towns je upisao novi, 22. ”double-double” učinak od 17 poena i 15 skokova.

 

Nakon što je zbog povrede koljena Kawhi Leonard propustio dosadašnji dio sezone, svestrani košarkaš sinoć se vratio na teren u dresu San Antonio Spursa. Ipak njegov povratak pokvarila je ekipa Dallas Mavericksa, koja je u teksaškom derbiju slavila s 95:89.

 

Dallas je do pobjede došao na krilima J.J. Baree koji je 14 od 16 poena postigao u drugom poluvremenu. U timu Dallasa raspoloženi su bili i Harrison Barnes sa 17, te Yogi Ferrell i Wesley Mathews s po 16 poena, a Mavericksi su prekinuli niz pet uzastopnih domaćih poraza protiv Spursa, kojima je treći put ove sezone prekinut niz od četiri uzastopne pobjede.

 

U dresu Spursa LaMarcus Aldridge je imao 23 poena i 13 skokova, a Rudy Gay je ubacio 21 poen.

 

Leonard, koji je imao učinak od 13 poena, otišao je u svlačionicu krajem treće četvrtine, vjerovatno zbog restrikcije koju je trener Gregg Popovich uvao njemu i beku Tonyju Parkeru koji se također nedavno oporavio od operacije kvadricepsa. Popovich ne dozvoljava ovom dvojcu da na terenu provedu više od dvadeset minuta.

 

– Razultati sinoćnjih mečeva NBA lige:

 

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 123:114

Detroit Pistons – Denver Nuggets 84:103

New York Knicks – Los Angeles Lakers 113:109 (produžetak)

Brooklyn Nets – Washington Wizards 103:98

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 95:89

Minnesota Timberwolves – Philadelphia 76ers 112:118 (produžetak)

Sacramento Kings – Phoenix Suns 99:92

scsport.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.