x

Pileća prsa u umaku od pomorandže!

Evo predloga za današnji ručak.

Potrebni sastojci:

 

8 manjih odrezaka pilećih prsa,

 

150 ml soka od pomorandže,

 

1 narendana korica pomorandže,

 

1 cijela pomorandža,

 

20 g smeđeg šećera,

 

1 kašičica senfa,

 

40 g margarina

 

2 kašike ulja,

 

2 kašičice gustina,

 

1 kašika mješavine suvih začina.

 

Način pripreme:

 

Pileće filete malo stanjite, pospite ih suvim začinom i premažite senfom. U većoj tavi zagrejte ulje i pola količine margarina, pa lagano pecite piletinu sa obe strane 6-7 minuta. Nakon toga piletinu izvadite na tanjir. U istoj tavi stavite preostali margarin, koricu, sok narandže i šećer, pa miješajući kuvajte oko 3-4 minuta. Dodajte gustin pomiješan sa malo vode i na kraju tanke kolutiće oljuštene pomorandže. Sve još kratko prokuvajte i po potrebi umak razrijedite vodom i dodatno posolite. Pileće odreske složite na tanjir, na svaki stavite kolutić pomorandže i sve prelijte vrućim umakom. Kao prilog možete poslužiti kuvani pirinač, a po želji i razno kuvano povrće, piše Blic.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.