x

Pinkove zvezde: Haris se naklonio Marini Godanj, ali nije glasao?

U muzičkom takmičenju koje pratimo svake subote na Tv Pink u žiriju su najveće muzičke zvijezde u Srbiji i šire. Svake subote nastupa 20 novih kandidata, a najbolje, po slijepoj audiciji, bira žiri. Činjenica je da se u jednoj epizodi pojavio veći broj talentiranih takmičara nego što je to inače pa je žiri imao muku odabrati najbolje. Već  u prvom dijelu emisije podijelio se velik broj petica. U drugom dijelu emisije žiri je počeo kalkulirati. Na red je došla i kandidatkinja iz Hrvatske, Županja, Marina Godanj. 

Prvu pjesmu koju je pjevala bila je pjesma „Nagovori“, na njenu izvedbu podigle su se tri stolice, osim Miroslava, koji je već  ranije davao glasove i na lošiju izvedbu prošlih  kandidata, i Harisa Džinovića.  Iako je kandidatkinja pokazala jako dobre vokalne sposobnosti, čekali su na drugu pjesmu. U toku izvedbe druge pjesme „Zora je svanula“, Nede Ukraden, Marini Godanj, koja je otpjevala gotovo slično originalu, u jednom dijelu snimka Haris se naklonio izvedbi 0:56 što vam donosimo u prilogu,a Ceca uzviknula: „Bravo!“ 0:46 dok je takmičarka pjevala, ali ni Haris a ni Miroslav nisu davali svoj glas.

 

Fenomen po broju nezasluženih kritika? 

 

Na stranici Tv Pinka stoji da  Haris nije glasao jer obje pjesme pjeva u narodnjačkom fahu. Pjesma svojevremeno i jeste proglašena turbofolkom, a slično je na taj način izvodi i Neda. Na kraju se kritikama pridružio i Miroslav Ilić koji je ponizio takmičarku da pjeva u falšu tri četvrtine što je gotovo nemoguće.

 

Mi vam donosimo na preslušavanje obje verzije uživo „Zora je svanula“, Marine Godanj i Nede Ukraden, kao i izvedbu „Nagovori“. Nevjerojatno je da su se upravo u ovoj emisiji po prvi put promijenila sama pravila takmičenja pa su tako na baraž imali pravo samo oni sa četiri glasa inače u sljedećim emisijama se nastavlja po starom pravilu. Ovo pokazuje i da  Marina Godanj zbog tog pravila nije mogla ići u baraž premda je imala pravo na to? Mi se pitamo zašto?

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Da li je ovaj članak dotična sama pisala? Svatko tko imalo ima sluha i tko se razumije u muziku taj sa sigurnošću može reći da pjeva u falšu veći dio pjesme, neovisno koje. Svaka pjesma isto zvuči, trileri meketavi, isforsirani. Srednja žalost