x

Pjanić, Bešić, Misimović, Mujdža i Šunjić su sinoć pretrčali preko 10 kilometara, ostali manje!

Fudbalska reprezentacija BiH debitovala je na svjetskoj sceni. Istina s dva minimalna poraza. Ipak, nismo razočarali, pokazali smo da možemo, ali i da je razočarenje među fanovima itekako neopravdano.

Da nam je neko prije godinu ili dvije, da ne govorimo više, ponudio samo da odemo na Mundijal objeručke bi prihvatili. Sada je javnost očekivala znatno više, da se savlada Argentina, Nigerija, da se možemo nositi s Francuzima u drugom krugu…Ipak, treba biti realan.

 

Statistički podaci pokazuju da su Zmajevi nadtrčali i Nigerijce, baš kao i Gaučose. Ipak, sada smo pretrčali oko pola kilometra više od zapadnoafričke selekcije.

 

Miralem Pjanić je opet bio veoma dobar, a sada je pretčao najviše u našem taboru, tačnije 11.286 metara. Nakon njega slijedi sjajni Muhamed Bešić sa stotinjak metara manje pretrčanih, a na trećem mjestu, pomalo iznenađujuće, našao se Zvjezdan Misimović (10.643 metra). Miske je pokazao da se uprkos godinama sjajno fizički pripremio za Mundijal u Brazilu. U našem taboru preko 10 kilometara još su pretrčali Mensur Mujdža i stoper Toni Šunjić, koji je odigrao odličan meč, iako su ga mnogi osporavali. Dokazao je Šunjić da je to bili apsolutno nezasluženo.

Izvor:sport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.