x

Pjanićev agent: Cilj su trofeji, zato je i otišao u Juventus!

Agent Michael Becker, koji vodi brigu o karijeri Miralema Pjanića, govorio je za italijanske medije o razlozima zbog kojih je bh. fudbaler prešao u Juventus. 

Pjanić (26) je prethodno pet godina nosio dres Rome i bio je jedan od najboljih pojedinaca u rimskom klubu, međutim ovog ljeta je odlučio preći u redove rivala Juventusa. Njegov transfer navijači Rome nisu najbolje prihvatili, a pri odluci da promijeni sredinu presudili su isključivo sportski motivi. 

 

``Miralemu se jako sviđa u Torinu, kao što mu se sviđalo u Rimu. On, generalno, voli Italiju. Jako je sretan u Juventusu i za njega je najvažnije da igra u jednoj takvoj ekipi u kojoj poštuje sve trenerove zamisli``, izjavio je Beckker. 

 

Osvrnuo se Becker i na razloge zbog kojih je Pjanić je promijenio klub.

 

``Rim je napustio kada je shvatio da je vrijeme da napravi korak naprijed u karijeri. Tako je bilo od Metza, preko Lyona, Rome, pa do Juventusa, koji slovi za jednu od najboljih ekipa u Ligi prvaka. U Romi mu je bilo dobro, ali njegov cilj je osvajati trofeje i smatra da to može sa Juventusom``, podvukao je Becker. 

 

Ove sezone u italijanskom šampionatu Pjanić je postigao pet pogodaka, a ubilježio je i šest asistencija. 

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.