x

Pjevač ispunjava želje: Denis Barta specijalni gost na koncertu Bobana Rajovića!

O Denisu Barti pisali smo već nekoliko puta. No, ovaj 17-godišnjak, rođen u 24 sedmici i sa samo 535 grama, slijep i sa autizmom, svaki put nas iznova oduševi voljom za životom, snagom i ljubavi za muzikom, kao i svojim talentom. 

Pisali smo da ovaj tinejžer ima veoma lošu komunikaciju, ne može sam da se umije, da jede, ali zato mu dajte klavijature i on ulazi u neki svoj svijet gdje mu prsti itekako rade, a pjesmu samo izaberite jer u svom repertoaru ima, kaže njegov otac Neša, čak 5.000 numera. 

 

Njegovi bližnji ga više ne zovu Denis, jer se na to ime on više ne odaziva. On je Boban Rajović, i obratite li mu se sa Bobane dobićete i neke odgovore. A ta ljubav se nedavno mogla vidjeti i kroz emisiju ``Sve za ljubav`` gdje je šarmantna Kristina spojila Denisa sa svojim idolom. I tada su dogovorili da će Denis gostovati na Bobanovom nastupu u Ljubuškom. A proteklog vikenda njegov san se i ostvario. Zapjevao je pred oko 2.000 ljudi u klubu Ljubuškom, gdje ih je sve podigao na noge. 

 

Dva dana kasnije Denis je otišao u Italiju na redovnu terapiju, a novac je sam obezbijedio od svojih svirki. A naredna će se održati 25. jula ispred sarajevske Katedrale, pa ukoliko ste u mogućnosti prošetajte i ubacite koji novčić za njegov oporavak i bolji život. 

 

 Pomoć za Denisa 

 

Ukoliko niste u mogućnosti tog dana biti u Sarajevu, a želite pomoći ovom hrabrom mladiću možete uplatiti novac na žiro račun 

devizni: 194-143-47760022-67

Barta Denis, Pro Credit Bank

 

račun u KM: 194-101-47760001-54

Barta Denis, Pro Credit Bank

(expressmag.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.