x

Pobjegao je u šumu: Strašni klaunovi prijete i Hrvatskoj?

Prema tvrdnjama Facebook stranice Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija klaun koji terorizira naselje pojavio se i u Zagorju, tčnije u Kuzmincu. ``20.22 UŽIVO ! Killer klaun u Zagorju ! Viđen u Kuzmincu, nakon čega pobjegao u šumu...`` - piše o objavi na Facebooku uz objavljenu fotografiju. No ubrzo se ispostavilo da je riječ o fotografiji koja se dijeli na internetu.

Podsjetimo, niko ne zna zbog čega ulicama američkih i britanskih gradova već sedmicama haraju klaunovi. Oni iskaču iz grmlja, mašu noževima, trče za ljudima, plaše djecu u školama, skaču pred bicikliste. Iako je ovo ludilo dosad bilo daleko od nas, ove sedmice stiglo do susjedne Slovenije. U mjestu Jesenice, na sjeverozapadu zemlje, klaunovi već nekoliko dana plaše stanovnike osobito djecu. Kreću se najviše u blizini jedne osnovne škole, po autobusnom kolodvoru i parku.

 

Zbog lažne fotografije koju je prenijela spomenuta stranica, u PU krapinsko-zagorskoj kažu kako su imali nekoliko upita vezano uz spornu fotografiju, ali nisu imali dojava o klaunu. 

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.