x

Počela proizvodnja Mercedesa E-Klase Coupe u Bremenu!

Nakon što je debitovao ovog mjeseca na Sajmu automobila u Detroitu, prelijepi Mercedes E-Klasa Coupe je u fazi proizvodnje u kompanijinom postrojenju u Bremenu u Njemačkoj.

Radi se o trećem članu E-Klase nakon što su se ranije pojavili sedan i karavan, koji se proizvode u fabrrici u SInderlfingenu. Uskoro će početi i proizvodnja E-Klase Cabriolet.

 

Osim ovih modela E-Klase, Mercedes je počeo proizvodnju All-Terrain modela, kao i produženog sedana u fabrici u Pekingu u Kini, kako bi se opskrbilo tamošnje tržište. E-Klasa će služiti kao temlje za CLS, koji je prije nekoliko dana fotografisan prerušen u prototip tokom testiranja na javnim putevima.

 

Postrojenje u Bremenu trenutno proizvodi deset različitih modela, a krajem desetljeća će proizvoditi i plug-in hibride, automobile na gorive ćelije, kao i električna vozila. 

 

Mercedes već prima narudžbe za E-Klasu Coupe, a prve isporuke se očekuju na proljeće. Što se tiče kabrioleta, on će biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi, a online predstavljanje se očekuje u februaru.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.