x

Počela proizvodnja nove Insignije!

Opel je počeo proizvodnju jednog od svojih posljednjih modela koji su razvijeni pod okriljem General Motorsa.

Uz prigodnu svečanost koja je upriličena u tvornici u Rüsselsheimu (Njemačka), Opel je počeo proizvodnju druge generacije modela Insignia, od kojeg njemačka automobilska kompanija, sada u vlasništvu francuske grupacije PSA, ima velika očekivanja.

 

U tvornička postrojenja iz kojih će izlaziti dvije karoserijske verzije Opelovog automobila D segmenta investirano je više od 500 miliona eura, a čast da bude prvi proizveden automobil pripala je modelu Insignia Grand Sport koji pokreće dvolitarski turbodizelski motor sa 170 KS.

 

U Opelu očekuju da će nova Insignia nadmašiti prodajne rezultate prethodne generacije koja je 2009. godine izabrana za Evropski automobil godine i pronašla put do 940.000 kupaca.

 

Veća, prostranija, ali i znatno lakša od prethodne, nova Insignia trenutno se nudi u dva karoserijska oblika (Grand Sport i Sports Tourer), a do kraja godine ponuda će biti proširena i crossover izdanjem Country Tourer. Na vrhu ponude očekuje se sportsko izdanje s poznatom oznakom OPC (Opel Performance Center).

 

Do tada, cijena osnovnog modela Insignije Grand Sport u Njemačkoj iznosi 25.590 eura, što je 1.160 eura manje od cijene najjeftinijeg Volkswagen Passata koji u Opelu u ovom slučaju smatraju glavnim rivalom.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.